C/TAC

P E R S B E R I C H T Totaal aantal pagina's: 2

's-Hertogenbosch, 13 mei 2004

Ctac houdt positieve ontwikkeling vast

SAP-dienstverlener Ctac maakt bekend dat de omzet over het eerste kwartaal 2004 is uitkomen op EUR 2,8 miljoen. Dat is een stijging vergeleken met de EUR 2,7 miljoen over het eerste kwartaal van 2003. Deze stijging is het gevolg van een hogere omzet uit beheeractiviteiten. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belastingen over het eerste kwartaal 2004 kwam uit op EUR 5.000 positief, ten opzichte van een verlies van EUR 173.000 over het eerste kwartaal van 2003. Dit is het gevolg van het aanpassen van de organisatie aan de marktomstandigheden waardoor de kostenbasis aanzienlijk is verlaagd.

Versteviging marktaanpak MKB segment
Zoals eerder aangekondigd heeft Ctac in april een dochteronderneming opgericht, mYuice, die zich specifiek richt op klanten uit het midden- en kleinbedrijf. Dit omdat het midden- en kleinbedrijf nadrukkelijk vraagt om een specifieke aanpak. Daarnaast verwacht Ctac dat het midden- en kleinbedrijf voor de komende jaren een belangrijke groeimarkt zal zijn voor geïntegreerde informatiesystemen. Inmiddels heeft dit geleid tot de eerste drie opdrachten voor de nieuwe dochteronderneming. Met ingang van het tweede kwartaal 2004 zullen de resultaten van mYuice worden meegenomen in het resultaat van Ctac.

Operationele ontwikkelingen
Application Management
Ctac heeft haar dienstverlening verder uitgebreid met nieuwe adviesdiensten voor het opzetten van de beheerorganisatie, diensten op het gebied van netwerkbeheer (LAN) en uitbreiding van service-uren. Met deze verdere uitbreiding van de beheer dienstverlening is Ctac in staat om haar klanten nog beter te ondersteunen bij het beheer van de SAP-omgeving. In de afgelopen periode hebben verschillende ondernemingen hun beheer wederom toevertrouwd aan Ctac. Een paar van deze bedrijven zijn: De Boer Groep, gevestigd in Alkmaar en leverancier van tijdelijke accommodatie en Faber Group, gevestigd in Amsterdam en producent van vlaggen. Daarnaast zijn bij enkele klanten de bestaande beheercontracten uitgebreid.

Consulting Services
De consulting activiteiten van Ctac hebben in het eerste kwartaal een stabiele ontwikkeling laten zien. De interesse van onze klanten gaat in belangrijke mate nog steeds uit naar optimalisatie van de bestaande SAP-omgeving. Verder is er specifieke aandacht van onze klanten voor de upgrade naar de nieuwste versie SAP Enterprise, voor Enterprise Portal en voor Business Intelligence projecten. Ramp-up Partnership
Onlangs is Ctac door SAP benoemd tot Ramp-Up Partner voor SAP Netweaver. Hiermee heeft Ctac als een van de eerste SAP partners de nieuwste SAP software ter beschikking. Ctac is geselecteerd voor het Ramp-up partnership van SAP Netweaver vanwege haar uitgebreide kennis en ervaring van SAP Netweaver. Netweaver stelt bedrijven in staat om flexibel om te gaan met hun bedrijfsstrategie, eenvoudiger mee te groeien met nieuwe technische mogelijkheden en functionaliteit, sneller te reageren op marktontwikkelingen en de IT kosten terug te dringen.

Vooruitzichten
Meer beweging in de SAP markt en interesse in de dienstverlening van Ctac hebben geleid tot een omzetstijging in het eerste kwartaal 2004. Omdat het nog onduidelijk is in welke mate deze ontwikkeling zich doorzet, en het langer duurt voordat projecten van start gaan blijft Ctac terughoudend met het geven van vooruitzichten. Op basis van haar huidige solide financiële positie en haar sterke positie op de Nederlandse SAP-markt blijft Ctac optimistisch over haar groeikansen.

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac

Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie van nieuwe SAP-systemen, optimalisatie en verbetering van bestaande SAP-systemen en beheer van SAP-systemen. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren meer dan 100 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, (semi-) overheid en universiteiten.

Ctac had per 31 december 2003 113 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Nederland).

Ctac is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.



C/TAC