Ingezonden persbericht

Bedrijven missen slag om internetconsument

Wolfheze, 13 mei 2004 - - Sinds internet een belangrijk onderdeel uitmaakt van het economisch verkeer, investeren bedrijven veel tijd en geld in de ontwikkeling van websites. Uit recent onderzoek, verricht met BlueScope, blijkt echter dat deze websites vaak niet onderhouden worden, laag in de ranking van de voornaamste zoekmachines staan en onder een beperkt aantal trefwoorden te vinden zijn. Hierdoor lopen bedrijven veel inkomsten mis.

Verouderde websites, niet op de hoogte zijn van de laatste mogelijkheden van zoekmachines en onvoldoende inzicht in het surf- en koopgedrag van internetconsumenten maken dat steeds meer bedrijven contact verliezen met de markt. Was internet jarenlang voorbehouden aan een selecte groep mensen, tegenwoordig is internet gemeengoed. Consumenten uit alle lagen van de bevolking kijken, vergelijken en nemen aankoopbeslissingen op basis van informatie die zij op internet vinden. Of dit nu verstrekt wordt door actuele product- en prijsvergelijkende websites of dat zij dit zelf zoeken via de voornaamste zoekmachines. Achterhaalde informatie, niet voorkomen in de hoogste ranking van zoekmachines en "onvindbaar" zijn is funest voor hedendaagse bedrijven.

Inzicht in functioneren website concurrenten

Deze uitkomsten zijn het resultaat van een recent onderzoek verricht met BlueScope. BlueScope is een nieuw softwareprogramma dat websites van concurrerende bedrijven vergelijkt. Zo wordt ondermeer in kaart gebracht hoe vaak prijs- en productinformatie veranderen, onder welke trefwoorden bedrijven te vinden zijn, hoe lang het duurt om de homepage te laden en welke websites linken naar desbetreffende websites. Door op dynamische wijze data te genereren geeft BlueScope bedrijven en organisaties inzicht in het functioneren van hun eigen website én die van hun belangrijkste concurrenten. Zo worden zij in staat gesteld hun website te actualiseren en de internetconsument (weer) aan te spreken.

Meer informatie

SIS B.V. heeft samen met WiseGuys Internet B.V. de Bluescope light versie ontwikkeld.
WiseGuys ontwikkelt searchengine-technologie, datamining-processen, systemen voor 'information retrieval' en automatische classificatie-software.