Nieuw-Vlaamse Alliantie


B-H-V: zoveelste loze belofte van socialisten en liberalen (13/05/04)

Voor de zoveelste keer beloven de voorzitters van VLD en SP.A op hun communiezieltje dat ze Brussel-Halle-Vilvoorde zullen splitsen. Dit keer ná de verkiezingen.

De N-VA spreekt schande van zoveel hypocrisie. Wie gelooft er nu in godsnaam in de papieren belofte van de VLD en SP.A? De dringende splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde staat al jaren op papier in hun partijprogramma en staat al jaren op papier in hun Vlaams regeerakkoord. En toch verwerpen ze elk voorstel van de N-VA dat net die splitsing doorvoert. De afgelopen maanden heeft de N-VA de Vlaamse socialisten en liberalen al drie keer de kans gegeven om het kiesarrondissement B-H-V te splitsen. Drie keer stemden de socialisten en liberalen tegen.

De afgelopen maanden hebben de socialistische en liberale parlementsleden zelfs twee keer tegen een splitsingsvoorstel gestemd, dat ze zélf samen met de N-VA en CD&V hadden ingediend.

De belofte om voor het einde van het jaar B-H-V te splitsen is van nul en generlei waarde. VLD en SP.A hebben hun antwoord al gekregen. Zowel Louis Michel als Elio Di Rupo hebben al laten weten dat zij weigeren mee te werken aan een splitsing. Zowel voor de verkiezingen als na de verkiezingen.
Dus waarom zouden we nog wachten om met de bespreking van de wetsvoorstellen tot splitsing van B-H-V te beginnen?

In de Kamer hebben de Vlaamse partijen een democratische meerderheid van 88 zetels op 150. Waarom zouden we die meerderheid niet gebruiken? Waarvoor dient een democratisch verkozen parlement anders dan om de wil van de meerderheid te realiseren?

Auteur:
Geert Bourgeois, kamerlid, algemeen voorzitter
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be