Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Ieren willen Eindhovense Derby winnen

Eindhoven, 13 mei 2004 De internationale springruiters kunnen niet wachten om naar Eindhoven af te reizen. Daar komen volgende week, als het Internationaal Concours Hippique begint, ruiters uit maar liefst 14 verschillende landen aan de start. Naast een groot aantal Nederlanders zijn het vooral de Ieren, de Engelsen en de Zwitserse ruiters die massaal naar Eindhoven komen.

In Ierland is het winnen van een springderby het hoogst haalbare voor een ruiter. Vorig jaar won de Ierse ruiter Trevor Coyle de VDL Groep Derby in Eindhoven. Nu komen er vier ruiters onder aanvoering van Kevin Babington, nummer 26 van de wereldranglijst, om die titel te prolongeren. Het Zwitserse team brengt onder andere de bekende ruiter Willi Melliger mee. Van de Engelse ruiters zijn onder andere Robert Smith, Richard Davenport en John Whitaker goede kansmakers op de Derbytitel.

Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven wordt gehouden van 20 tot en met 23 mei op het terrein bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Meer informatie over deelnemende ruiters en het programma is te vinden op www.ch-eindhoven.nl