2e persbericht van donderdag 13 mei 2004

Eindhoven 13-05-2004 - Berichten uit de regio

Valkenswaard: Keukenapparatuur gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkel aan de Maastrichterweg in Valkenswaard. De inbreker vernielde een ruit om binnen te kunnen komen. Er zijn tien keukenmessen, een vacuümmachine en een weegschaal gestolen.

Helmond: Overval

Donderdag rond 13.30 uur heeft een man een overval gepleegd op de eigenaar van een winkel aan de Geysendorfferstraat. De man had een muts op en trok een kol voor zijn gezicht toe hij binnenkwam. Hij bedreigde de eigenaar, die alleen in de zaak was, met een mes en eiste geld. Nadat de eigenaar de kassa had geopend pakte de overvaller de bankbiljetten er uit en ging er daarna op een paarse sportfiets vandoor.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Hastelweg, Klipperstraat en Hurksestraat is donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor;

* 1 x Verkeerde kentekenplaten op een aanhangwagen
* 2 x niet handsfree bellen

* 4 x het niet dragen van de gordel

* 2 x voor het voeren van mistlichten

* 1 x voor het niet dragen van de helm

* 2 x voor het niet in het bezit zijn van een certificaat
* 2 x voor fout parkeren

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Vlierdenseweg is donderdagmiddag van 15.20 uur tot 16.05 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 63 gecontroleerde voertuigen reden er 9 harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u. Alle bestuurders kregen direct een proces-verbaal uitgereikt.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Donderdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur is er op de Sint Petrus Canisiuslaan en de Floralaan Oost een verkeerscontrole gehouden. Negen bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u. Zeven bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordel en 1 bestuurder kreeg een verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Eindhoven: Motorrijder gewond bij aanrijding

Een 40-jarige motorrijder uit Eindhoven is op de kruising van de Luchthavenweg - Spottersweg, bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 49-jarige automobiliste uit Sherwood (GB), gewond geraakt. De motorrijder verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende personenauto. De man brak bij de aanrijding zijn rechterbeen en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Tussen 15.45 uur en 17.15 uur zijn er op de Insulindelaan en de Tongelresestraat 14 bestuurders bekeurd voor het rijden door rood en het niet volgen van de juiste rijrichting.

Hooge Mierde: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Koestraat zijn donderdagmiddag tussen 14.40 uur en 16.50 uur 21 bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/u.