Persberichten politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 14-05-2004

BROMFIETSCONTROLE

'S-HERTOGENBOSCH - Donderdagmiddag is een bromfietscontrole gehouden op Polsbroek in 's-Hertogenbosch. Er werden totaal 20 bromfietsen gecontroleerd. Tegen 12 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt omdat de constructiesnelheid van de bromfiets te hoog was.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

'S-HERTOGENBOSCH - Donderdagavond werd gemeld dat op de Boschveldweg in 's-Hertogenbosch van een auto koplampen en een bumper waren gestolen. Aan de hand van de door de getuigen opgegeven signalementen van een van de daders en de auto kon korte tijd later een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN BEKEURT VOOR TOEGANGSVERBOD

'S-HERTOGENBOSCH - Donderdagavond is een 34-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. De man bevond zich in een winkel aan de Pensmarkt, terwijl hem enige tijd geleden de toegang tot de winkel werd ontzegd. Op het moment dat hij werd aangetroffen probeerde hij een fles wijn weg te nemen vanuit de winkel.

JONGEREN AANGEHOUDEN

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van donderdag op vrijdag werd geluidsoverlast gemeld vanaf de Wethouder Schuurmanslaan in 's-Hertogenbosch. Korte tijd later werd gemeld dat er van alles van boven naar beneden werd gegooid en dat een bankstel buiten in brand was gestoken. Ter plaatse bleek dat er twee bankstellen op de binnenplaats lagen die in brand waren gestoken. Op aanwijzing van getuigen konden twee jongeren 22 en 23 jaar uit 's-Hertogenbosch, worden aangehouden voor de overlast en de brandstichting. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.
Door de brandweer zijn de bankstellen geblust.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING RECLAMEZUIL

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagmorgen, rond 06.00 uur, is een 35-jarige man uit Delft aangehouden. Bij een surveillance van de politie werd gemeld dat de man aan de Stationspasserelle in 's-Hertogenbosch een reclamezuil van een winkel had vernield. De man bleek de tl-verlichting van de zuil te hebben vernield en de starters eruit weg te hebben genomen.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

DRUGSCONTROLES

'S-HERTOGENBOSCH - In der periode van 10 tot en met 14 mei zijn in het centrum van 's-Hertogenbosch verschillende drugscontroles gehouden. Daarbij zijn vier drugsdealers aangehouden en werden 49 bolletjes cocaïne in beslag genomen. De aanhoudingen werden verricht op het Stationsplein, de Brede Haven en de Hooge Steenweg. Een van de dealers bleek zelfs in het bezit van 29 bolletjes cocaïne. De drugsdealers waren in de leeftijd van 19 tot 23 jaar en afkomstig uit Rotterdam, Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt.

TE VEEL GEDRONKEN

VUGHT - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 01.45 uur, is op de Haldersebaan in Vught een 34-jarige man uit Sint Michielsgestel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 1 uur.

MAN BEKEURT VOOR BELEDIGING

BOXTEL - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 02.00 uur is op de Baroniestraat in Boxtel een 23-jarige man uit Helenaveen aangehouden. De man schold twee surveillerende agenten op de Baroniestraat uit en beledigde hen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

MAN RAAKT GEWOND BIJ ONGEVAL

HELVOIRT - Vrijdagmiddag is een 42-jarige man uit Waalwijk gewond geraakt bij een ongeval. De man reed met zijn bestelauto over de Rijksweg N65 onder Helvoirt door nog onbekende oorzaak is de man van de weg geraakt en links van de weg tegen twee lantaarnpalen gereden. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

GORDELCONTROLE

UDEN - Donderdagmiddag is op de Losplaats in Uden een gordelcontrole gehouden. Daarbij zijn vijf personen bekeurd die hun autogordel niet om hadden.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR FIETSDIEFSTAL

UDEN - Donderdagavond rond 20.45 uur zijn twee jongeren 18 en 20 jaar uit Uden aangehouden. Door toevallig passerende politiemensen werd gezien dat het tweetal een fiets wegnam vanaf de Burgemeester Buskensstraat in Uden. Door de politiemensen, die in burger waren, werd het tweetal aangehouden, waarbij ze zich bekend maakten als politiemensen. Een van de twee probeerde nog aan de politiemensen te ontkomen door over een muur te klimmen, daarbij viel hij aan de andere kant op een geparkeerde auto. Bij de aanhouding bedreigde een van de twee jongeren de politiemensen en werd een van de politiemensen door hem geslagen. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

SCHAIJK - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 00.30 uur is op de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk een 60-jarige man uit Gassel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

-----
UDEN - Dezelfde nacht even na 02.00 uur werd op de Land van Ravensteinstraat in Uden een 43-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man een rijverbod van 2 uur.

-----
UDEN - Rond 04.30 uur die nacht werd op de Losplaats in Uden een 30-jarige man uit Rotterdam bekeurd omdat hij reed terwijl hij te veel had gedronken. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 2 uur.

GORDELCONTROLE

HEESCH / NISTELRODE - Vrijdagmorgen zijn op de Wijen in Nistelrode en 't Dorp in Heesch gordelcontroles gehouden. In Nistelrode werden 15 personen bekeurd die de gordel niet om hadden, terwijl in Heesch 16 personen voor hetzelfde feit werden bekeurd. In Heesch werden ook twee bromfietsers bekeurd omdat hun bromfiets niet in orde was.

SNELHEIDSCONTROLE

RAVENSTEIN - Vrijdagmorgen is op de Dorpenweg in Ravenstein een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Bij de controle werden 14 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. Ter plaatse is een snelheid ban 80 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/u.

MEISJE GEWOND BIJ ONGEVAL

OSS - Vrijdagmorgen is een 13-jarig meisje uit Oss bij een ongeval gewond geraakt. Het meisje stak met haar fiets de Vierhoeksingel in Oss over en zag daarbij een daar rijdende auto, bestuurd door een 66-jarige vrouw uit Oss over het hoofd. Het meisje is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

NIET HANDSFREE BELLEN

OSS - Vrijdagmiddag zijn vier autobestuurders in Oss bekeurd omdat ze niet handsfree belden. Ze kregen ieder een boete van 140 euro.

FIETSSTER LICHT GEWOND BIJ ONGEVAL

BOXMEER - Donderdagmiddag is een 16-jarige fietsster uit Boxmeer licht gewond geraakt bij een ongeval. Een auto bestuurd door een 78-jarige man uit Boxmeer reed op de Rochusrotonde in Boxmeer de Steenstraat in. Daarbij zag hij het 16-jarige meisje op haar fiets die eveneens op de rotonde reed over het hoofd. Het meisje raakte bij het ongeval licht gewond.