(Euronext Brussel) - Deceuninck doet participatie in Brits toeleveringsbedrijf van de hand (14/05/04 18:42 CET)

Management Godiva Windows neemt aandelen over

Hooglede-Gits, 14 mei 2004. - Groep Deceuninck, wereldwijd leidinggevend producent van kunststof raamsystemen en bouwprofielen, deelt mee dat het zijn participatie in Godiva Windows Ltd. verkocht heeft aan het lokale management. Godiva levert diensten aan de raamconstructie-industrie en zal in de toekomst blijven samenwerken met Deceuninck. Alle 26 medewerkers van Godiva, gevestigd in Coventry, blijven in dienst.

Deceuninck Ltd. had 80% van de aandelen van Godiva Windows Ltd. Via een Management Buy Out zijn die nu in handen van de lokale directie, die tevens de resterende 20% van de aandelen heeft overgenomen die nog in bezit waren van de City Council van Coventry. Godiva realiseerde vorig jaar een omzet van 2,5 miljoen Britse pond (3, 6 miljoen euro).

De verkoop van de participatie in Godiva past in de strategie van Deceuninck om zijn activiteiten verder te stroomlijnen, waarbij Deceuninck zich concentreert op haar kernactiviteiten. Deceuninck Ltd. blijft in de toekomst verder een beroep doen op de diensten van Godiva.

Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat die gespecialiseerd is in compounding, ontwerp, ontwikkeling, extrusie, veredeling, recyclage en spuitgieten van kunststofsystemen en -profielen voor de bouwindustrie. De groep is actief in meer dan 32 landen, telt 23 filialen (productie en/of verkoop) en stelt 2.740 personen tewerk, waarvan 640 in België. In 2003 realiseerde de groep een geconsolideerde omzet van 470,5 miljoen euro (waaronder 6 maanden consolidatie van Thyssen Polymer).

DECEUNINCK, Ludo Debever, tel. 051/23 92 48, e-mail: ludo.debever@deceuninck.com of ANTHONISSEN & ASSOCIATES, Peter Frans Anthonissen, tel. 03/286 77 77. www.deceuninck.com

Bron : Deceunonck