Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055-548 6052

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

14 mei 2004

Onderwerp: gigantische buit bij autokraker.

Tientallen mobieltjes, zonnebrillen, autoradio's, koffers met gereedschap, tientallen cd-tjes, een stofzuiger, een tas met slagersgereedschap, EHBO-trommels, kleding, een compressor, tennisrackets, afgesloten koffertjes en ga zo maar door.....
Dit is de gigantische buit die de politie Apeldoorn bij een 33-jarige plaats-genoot in beslag heeft genomen. De man wordt verdacht van de nodige autokraken en is afgelopen vrijdag in bewaring gesteld door de Rechter-commissaris in Zutphen.
De politie gaat een kijkdag organiseren om gedupeerden weer in het bezit van hun spullen te stellen.

De politie van Apeldoorn heeft afgelopen dinsdag een 33-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden, die wordt verdacht van het plegen van een groot aantal auto-inbraken in deze gemeente.

De man is na onderzoek van het onlangs in leven geroepen projectteam auto-inbraken buiten heterdaad in zijn woning aangehouden, waarna de politie op meerdere plaatsen doorzoekingen heeft verricht. Hierbij werd een zeer grote hoeveelheid gestolen artikelen aangetroffen, waaronder mobiele telefoons, autoradio's, zonnebrillen, gereedschap en cd's. De goederen zijn in beslag genomen en de man is voor nader onderzoek ingesloten. De man heeft gedeeltelijk bekend al langere tijd bezig te zijn geweest met het openbreken van auto's in Apeldoorn.

Het projectteam is begonnen met het inventariseren van de aangetroffen goederen en heeft de nodige spullen naar een aangifte kunnen herleiden. Toch is uit eerdere onderzoeken gebleken, dat benadeelden van auto-inbraken niet altijd aangifte doen van dergelijke feiten. De ergernis en schade is enorm, maar..
Soms schaamt men zich voor het feit, dat men waardevolle spullen in de auto heeft achtergelaten. Bij sommigen bestaat de gedachte, dat de politie de inbraak niet oplost.

Met de afgelopen aanhoudingen door het auto-inbrakenteam en de aanhouding van deze verdachte is het bewijs geleverd, dat de politie aandacht besteed aan het oplossen van deze delicten èn het doen van aangifte zeer belangrijk is!

Apeldoornse gedupeerden die de afgelopen maanden het slachtoffer zijn geweest van een auto-inbraak, maar hiervan nog geen aangifte hebben gedaan worden verzocht dit alsnog te doen en hierbij een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van de vermiste goederen te geven.

Men kan contact opnemen via het Politie Service Centrum (0900 - 8844) over de aangiftemogelijkheden bij de vijf Apeldoornse politiebureaus.

Deze aanhouding is wederom het resultaat van intensieve inspanningen van de politie Apeldoorn om het aantal autokraken terug te dringen. Sinds 15 maart is er een speciaal auto-inbrakenteam van start gegaan met als resultaat al 11 aanhoudingen en naast dit onderzoek al tientallen opgeloste autokraken.

Dit auto-inbrakenteam heeft als doel het aantal auto-inbraken in de gemeente Apeldoorn te verminderen en het realiseren van een hoger oplossingspercentage, oftewel het aanhouden van daders. Om dit te bereiken heeft de politie Apeldoorn onder andere de afgelopen weken 's nachts extra gesurveilleerd en blijft deze surveillances de komende tijd uitvoeren.

En evenals in het vorige bericht vraagt de politie een duidelijk aandeel van de burger zèlf oftewel meer zorg voor het meest gekoesterde vervoermiddel, want preventie begint bij jezelf !

Einde bericht

---- --