PERSBERICHT - 2004-02-06

Koninklijk huwelijk wordt volksfeest in Denemarken

Vrijdag de 14e mei belooft een groots feest in heel Denemarken te worden als de Deense kroonprins Frederik in Kopenhagen in het huwelijk treedt met de Australische (niet adellijke) Mary Donaldson. Het paar trouwt in de Vor Frue Kirke in het centrum van de stad. Zeker is dat de Denen bij die gelegenheid de bloemetjes flink buiten zullen zetten.

Vooral in de hoofdstad Kopenhagen, waar het jonge paar vermoedelijk een rijtoer per koets door de stad zal maken, zullen er tal van feestelijkheden zijn. De stad zal onder meer worden versierd en op veel plaatsen zullen muzikanten zich laten horen.

De overkoepelende toeristische organisatie Wonderful Copenhagen bereidt een volksfeest van een week voor. Het lijkt de stad goed uit te komen dat de laatste tijd zoveel nieuwe hotelaccommodatie in gebruik is genomen. Verwacht wordt dat begin mei een grote toestroom van bezoekers naar Kopenhagen zal ontstaan.

Vast staat dat ook buiten Kopenhagen op 14 mei feest flink zal worden gevierd. In veel steden en dorpen zijn de voorbereidingen al in volle gang. Wie plannen heeft begin mei naar Denemarken te gaan wordt aangeraden vooral tijdig accommodatie te reserveren.

Meer informatie:
Wonderful Copenhagen
Gammel Kongevej 1
DK-1610 Kopenhagen V.
tel. +45 33 7022 2442
internet: www.visitcopenhagen.dk en www.visitdenmark.com.