Gemeente Leusden

11-03-04
Voorbereidingen Zomerschoon van start

De voorbereidingen voor de jaarlijkse actie Zomerschoon op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei zijn van start gegaan. Het belangrijkste doel van Zomerschoon is de buurt schoner, veiliger en gezelliger te maken. Bewoners, instellingen, verenigingen en bedrijven worden daarom opgeroepen om samen de handen uit de mouwen te steken en iets leuks te bedenken om de buurt op 15 mei op te fleuren. De scholen zijn vrijdag 14 mei aan de beurt.
De afdeling wijkbeheer van de gemeente heeft alle scholen en wijkplatforms in Leusden benaderd mee te doen. Maar bewoners kunnen zich ook op eigen initiatief opgeven. Naast activiteiten zoals bijvoorbeeld het opknappen van speelpleintjes, onkruid wieden, zwerfvuil ruimen, het organiseren van een mooie voortuinenwedstrijd en het organiseren van een gezellig buurtfeestje voor jong en oud, behoren dit jaar ook sporttoernooien tot de mogelijkheden. De afdeling sport van de gemeente ondersteunt bewoners bij het organiseren van een sportevenement in de buurt of wijk.
De medewerkers van het Milieucentrum zijn dit jaar ook actief tijdens Zomerschoon. Zij bieden scholen aan van 10 tot en met 19 mei mee te doen met het zwerfafvalproject 'Zwerfafval mooi niet!' Dit project moet de leerlingen bewust maken van hun eigen weggooigedrag en hen stimuleren dit gedrag te veranderen, zodat we een schonere, veiligere en meer leefbare woon- en leefomgeving krijgen. Net als in voorgaande jaren reiken de wethouders op 15 mei drie straatprijzen ter waarde van 100,-- Euro uit aan de beste inzendingen van bewoners of organisaties. Vorig jaar ontvingen onder andere bewoners in de wijk Rossenberg een prijs voor het opknappen van hun pleintjes met een verfbeurt voor het speelhuisje, het verschonen van de zandbak en het planten van nieuwe plantjes. De Wetering ontving een prijs met het organiseren van een voortuinenwedstrijd en spelen voor de kinderen en bewoners van 't Vliet voor het opknappen van het Anemonebosje.
Bewoners die meer willen weten over Zomerschoon kunnen kijken op de landelijke website www.zomerschoon.nl
Informatie over Zomerschoonactiviteiten in Leusden en aanmelden is mogelijk bij de coordinatoren wijkbeheer, telefoon 496 1717 of 4961588 of 4961748.