Universiteit van Amsterdam

De levenswetenschappen exact bekeken

Congres Bio-exact en life sciences


vrijdag 14 mei 10.00 - 16.00 uur

Op het congres Bio-exact, life sciences exact bekeken staan de onderzoeksgebieden centraal die biologische vraagstukken exact benaderen. Het congres is bedoeld voor docenten, scholieren en andere belangstellenden in de levenswetenschappen. Dit wetenschapsgebied maakt sinds een aantal jaren een grote ontwikkeling door en is waardevol voor onder andere het onderzoek naar nieuwe medicijnen en behandelmethoden en de productie van nieuwe voeding. De UvA biedt daarom de studie Bio-exact, waarin de oorsprong bestudeerd wordt van de levensprocessen die in de biologie centraal staan, en waarin de werking van de cel wordt onderzocht met kennis en technieken uit de exacte wetenschappen.

Behalve lezingen van wetenschappers bijwonen, kunnen bezoekers ook onderzoeksfaciliteiten bezichtigen. Sprekers zijn onder anderen dr. Pernette Verschure (Besturing van DNA in levende cellen), prof. dr. Nanne Nanninga (De ontwikkeling van een revolutionaire microscoop), prof. dr. Stanley Brul (Life sciences en voedselveiligheid) en prof. dr. Johan Braeckman (Ethische aspecten van de levenswetenschappen).


Locatie: Sciencepark, Kruislaan 413, Amsterdam.

Voor aanmelding en meer informatie: http://www.science.uva.nl/actueel/object.cfm?objectID=5CD83FC0-C213-4DBE-B355C61195A9F63B#paragraaf5 of telefoon: 020-525 7865 (afdeling Communicatie FNWI)

Toegang vrij.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.