Gemeente Baarn

Hart voor je buurt met actie Zomerschoon

20-04-2004

Op 14 en 15 mei barst in Baarn de 'Zomerschoonwoede' weer los. De vrijdag (14 mei) is bedoeld voor scholen en bedrijven, terwijl op zaterdag (15 mei) bewoners, clubs, verenigingen kunnen laten zien dat zij hart voor hun buurt hebben. Hoe? Door iets te organiseren wat bijdraagt aan een schone, veilige en gezellige wijk. De gemeente zorgt voor schoonmaakmateriaal en het ophalen van het eventueel verzamelde vuil.

De Baarnse Watersportvereniging gaf op 3 april jl. al het goede voorbeeld door de oevers van de Eem te ontdoen van zwerfvuil. Kanovereniging Meander maakt in de week van 10-14 mei deze klus af, want er ligt helaas- nog genoeg rommel langs de kant. Ook zijn er weer diverse bewonersgroepen die het groen of een speeltuin in hun buurt en een extra opfrisbeurt geven.

Workshop en voorstelling
Ook de vijver in de Oosterstraat wordt aangepakt door een van de buurtbewoners. In de vijver wordt veel gevist en het vele vuil dat er drijft in hem een doorn in het oog. En dat Zomerschoon meer is dan alleen schoonmaken laat deze enthousiaste bewoner zien door een visworkshop voor de jeugd te organiseren! Door op zoek te gaan naar sponsors kon dit worden gerealiseerd.
Bijna alle scholen in Baarn hebben zich inmiddels aangemeld voor de actie en geven hun schoolplein en de directe omgeving een fikse opfrisbeurt. Ook hier geldt: voor wat hoort wat: een ludieke voorstelling door het Zomerschoon-team en natuurlijk een lekkere traktatie.

Meewerken aan een schone en gezellige buurt
Ook omliggende gemeenten haken (al jaren) aan bij deze actie. Zo worden ook in Bunschoten-Spakenburg, Leusden, Soest en Woudenberg op 14 en 15 mei diverse activiteiten in het kader van Zomerschoon georganiseerd.
Hoe eenvoudig het is om samen met buurtbewoners iets leuks te doen ter opfleuring van de woonomgeving is te lezen op www.zomerschoon.nl. Ook kan men bellen met Lida Naber, projectleider zomerschoon bij de gemeente Baarn, telefoon: 5481 614.