Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 27 april 2004

14 MEI: HERDENKINGSBIJEENKOMST CREMATORIUM ROTTERDAM

Algemene herdenking met oecumenisch karakter

Op vrijdag 14 mei 2004 vindt in Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam, voor het zesde jaar een algemene herdenkingsbijeenkomst plaats. De bijeenkomst in het gebouw duurt van 19.30 tot 20.30 uur en wordt geleid door pastoor Chris Bergs van Kathedraal Heilige Laurentius en Elisabeth (Mathenesserlaan) te Rotterdam. Boodschap van de herdenking is dat je verdriet samen deelt.

Emotioneel
Naast de pastoor levert dominee Coby de Haan van de Samen op Weg Gemeente (De Morgenster Kerk in Zuidwijk) een bijdrage. De muzikale omlijsting bestaat uit pianiste Antoinette Lammers die het Warschau Concerto speelt en uit Politie Harmonievereniging Hermandad uit Rotterdam. Manager John Heskes: 'Het programma - dat dit jaar een oecumenisch karakter heeft - vindt in het gebouw plaats. Het geheel wordt afgesloten met twee minuten stilte bij het herdenkingsmonument op het terrein van het crematorium. Daarna volgt een kranslegging door verschillende organisaties en vindt een defilé plaats. De 14de mei is een symbolische datum voor Rotterdammers: de dag van het Duitse bombardement op Rotterdam van 1940. Jaarlijks bezoeken honderden mensen de bijeenkomst. Zowel mensen die de gevallenen van het bombardement herdenken als mensen die - mogelijk recent - een dierbare zijn verloren.
Aan de - soms emotionele - reacties van mensen merken we dat dit jaarlijkse initiatief in Rotterdam gewaardeerd wordt. We hebben deze keer gekozen voor een oecumenische insteek, aangezien geloofsbeleving vaak tot steun is bij rouwverwerking.' Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur. Reserveren is gewenst: telefoon 010 480 3344.


---


---