Gemeente Heythuysen

Nieuws

Opening Cultureel Centrum De Zaal!

Gloednieuw gemeenschapshuis Heythuysen opent haar deuren

Eindelijk is het dan zover. Na een bouwperiode van ruim 15 maanden opent Cultureel Centrum De Zaal eindelijk haar deuren. Met een 3-daags programma op 14, 15 en 16 mei a.s. wordt iedereen in de gelegenheid gesteld een kijkje te nemen in het gemeenschapshuis.

Het nieuwe gemeenschapshuis biedt onderdak aan vele verenigingen en instellingen uit de gemeente. Met de ingebruikname van de nieuwe zaal zal ook de herinnering aan de oude Zaal Marcel snel vervagen. Het nieuwe gebouw beschikt over een grote zaal met een riant podium. Verder is er een 2e zaal welke opgedeeld kan worden in 3 afzonderlijke (vergader)ruimten. Er is een ruime foyer en een gezellig Grand Café. Ondergronds is compleet ingericht voor het jeugd- en jongerenwerk. Er is een jongerencafé en een multifunctionele zaal, waarin tal van jeugd- en jongerenactiviteiten kunnen plaatsvinden. Deze ruimte dient ter vervanging van het oude jeugdhuis aan de Schoolstraat. Het nieuwe gemeenschapshuis is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Limburg.

Korte terugblik
De beslissing om een nieuw gemeenschapshuis te bouwen is niet van vandaag op morgen genomen. Jaren geleden werd al gediscussieerd over Zaal Marcel, in de volksmond beter bekend als de zaal. Zo is serieus onderzocht of volstaan zou kunnen worden met een grondige opknapbeurt. Dit bleek op lange termijn echter geen goede investering en uiteindelijk is er gekozen voor nieuwbouw op de huidige vertouwde locatie aan de St. Antoniusstraat.

Bouwen op de huidige locatie betekende echter het ontstaan van een nieuw probleem. Met de sloop van de oude zaal kwamen de verenigingen gedurende de bouwperiode zonder huisvesting te zitten. Met de bereidwillige medewerking van de directie van scholengemeenschap St. Ursula werd uiteindelijk onderdak gevonden in het scholencomplex aan de Tienderweg. De normale verenigingsactiviteiten hebben hier op een goede en prettige manier doorgang kunnen vinden.

Inmiddels staat de officiële opening van het nieuwe gebouw voor de deur. Een nieuwe uitdaging voor de stichting Cultureel Centrum De Zaal, maar ook voor de vele verenigingen uit Heythuysen en omgeving. Met zijn allen zorgdragen voor een gezonde exploitatie van het nieuwe gemeenschapshuis, dat is waar nu en in de toekomst aan gewerkt zal moeten worden.

Programma openingsactiviteiten
Door het bestuur van de stichting Cultureel Centrum De Zaal is een aantal openingsactiviteiten georganiseerd op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 mei a.s.
Tijdens deze dagen kan iedereen een kijkje komen nemen in de nieuwe zaal.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 14 mei
19.00 20.30 uur: officiële opening voor genodigden. 20.30 01.00 uur: optreden seniorenorkest Leudal- en Thornerkwartier en een activiteit van carnavalsvereniging De Kwakkert.

Zaterdag 15 mei
14.00 20.00 uur: zaal open voor bezichtiging en doorlopend diverse voorstellingen (o.a. Kinderkoor de Nachtegaaltjes en volksdansen Zij-Actief).
20.00 02.00 uur: avondprogramma m.m.v. de Linedancegroep, Anita Meijer en Dans- en Feestorkest The Towerband.

Zondag 16 mei
10.00 uur: zaal open voor bezichtiging. Presentatie van Heytser verenigingen (marktkraampjes).
11.00 11.30 uur: optreden van schutterij St. Nicolaas. 12.30 uur: optreden van harmonie LUnion.
14.00 uur: optreden van mannenkoor De Leudalzangers. 15.15 uur: optreden seniorenkoor Herfstklanken. Vanaf 16.00: mechanische muziek.

U bent van harte welkom in Cultureel Centrum De Zaal, St. Antoniusstraat 2 te Heythuysen!