Gemeente Soest

Hoofdbedekking

Datum: 07/05/2004

Bijeenkomst hoofdbedekking in verschillende religies en levensbeschouwingen

Vrijdag 14 mei neemt burgemeester J.J.L.M. Janssen deel aan de bijeenkomst hoofdbedekking in de verschillende religies en levensbeschouwingen. Hij zal daarbij optreden als leider van een paneldiscussie. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Milli Görus Jongerenvereniging (MGT) en vindt plaats in de theaterzaal van Idea (voorheen Brede Bibliotheek) aan de Willeartstraat in Soest. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Vanwege een beperkt aantal plaatsen, worden belangstellenden verzocht zich voor deelname aan de avond aan te melden bij Yusuf Altuntas, jongerenvoorzitter van MGT Soest (06 55394693 of yusuf.altuntas@cwinet.nl ).

De avond bestaat uit twee delen:
Tijdens het eerste deel geeft Samira el Kandoussi, columniste van het Utrechts Nieuwsblad, haar persoonlijke visie op het dragen van een hoofddoek. Vervolgens vindt interactie plaats met het publiek. Hierna spelen leerlingen van het voortgezet onderwijs een toneelstuk, waarin het thema van de avond wordt uitgebeeld.
Het tweede deel van de avond vindt een paneldiscussie plaats. Het panel bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende religies en levensbeschouwingen. In ieder geval zijn de Islam, het Hindoeïsme en het Christendom vertegenwoordigd.

Het hele programma wordt geleid door televisiepresentatrice Samira Abbos. Tijdens het tweede gedeelte zal zij het publiek leiden. Burgemeester Janssen leidt in het tweede gedeelte van de avond het panel.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer