Gemeente Dordrecht


---

Buitenlandse gasten kijken mee bij `Dordt in Stoom'

Carla Franken
`Dordt in Stoom' zal dit jaar meer buitenlandse bezoekers trekken dan anders. Van vrijdag 14 t/m zondag 16 mei houdt namelijk de internationale federatie voor evenementenorganisatoren IFEA haar jaarlijkse bijeenkomst in Dordrecht. Ze komen niet alleen om te vergaderen, maar vooral ook om een kijkje te nemen achter de schermen van `Dordt in Stoom'.

Zo'n dertig gasten uit alle uithoeken van Europa zullen hun opwachting maken. Stuk voor stuk zijn ze organisatoren van evenementen, afkomstig uit landen als IJsland, Spanje, Engeland, Duitsland en Rusland. Ze zijn dan ook zeer geïnteresseerd om eens rond te kijken bij de organisatie van Europa's grootste stoomevenement `Dordt in Stoom'. Daar krijgen ze alle gelegenheid toe. Op vrijdagavond verwelkomt burgemeester Bandell de buitenlandse gasten op het schip de Prins van Oranje, waarna ze deelnemen aan de vlootschouw. Zaterdag krijgen ze een rondleiding over de locatie, maken ze een stoomrondje en brengen ze
`s avonds een bezoek aan het spektakel Stoom en Licht. Op zondagmorgen volgt een officiële ontvangst op het stadhuis. Uiteraard vereren ze ook de Dordtse horecagelegenheden met bezoekjes. Voor hen zijn daar onder andere een diner, een lunch en een proeverij georganiseerd.