NSGK
http://www.nsgk.nl

Nieuwe Wigwam Vallei opent de poort voor kinderen met een hand

Op 14 mei wordt in Dronten een nieuwe Wigwam Vallei geopend, een aangepaste camping voor kinderen met een handicap. Dit is de eerste Wigwam Vallei in het noorden van het land. Met hulp van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) is het terrein helemaal ingericht voor de speciale vakantiegangers. Zij kunnen hier samen met hun ouders, broertjes en zusjes genieten van een bijzondere vakantie. De Wigwam Vallei vakanties staan dit jaar in het teken van het Circus; een voorproefje daarvan zal tijdens de opening niet ontbreken.

'Voor kinderen met een handicap is vakantie zeker niet vanzelfsprekend', zegt Peter Schoof, directeur van de NSGK. 'Campings, bungalows en hotels zijn niet op hun aanwezigheid ingericht, en voor veel kinderen moet er altijd professionele hulp in de buurt zijn.' Ze blijven daarom vaak noodgedwongen thuis. Dat geldt ook voor de ouders, broertjes en zusjes. 'Ook zij zijn er vaak al lang niet meer samen opuit geweest.'

Daarom is met hulp van de NSGK vanaf 1997 de Wigwam-vakantieformule ontwikkeld. De gezinnen 'kamperen' in speciaal uitgeruste wigwamtenten of -huisjes in een mooie omgeving. Tientallen vrijwilligers organiseren voor de kinderen alles wat bij een zomervakantie hoort: spelletjes, sport, muziek, koken, enzovoort. En de ouders hebben - soms voor het eerst na jaren - weer even tijd voor zichzelf en voor elkaar. Iedereen heeft dus de gelegenheid om weer eens lekker op te laden om er daarna weer fris tegenaan te kunnen.

Er waren al wigwamvakanties in Valkenburg, Ossendrecht en Arnhem, en op 14 mei wordt de vierde Wigwam Vallei geopend in Dronten. Daar zijn acht speciale Wigwamtent-huisjes geplaatst, het terrein is aangepast en alle voorzieningen zijn toegankelijk gemaakt voor mensen met een handicap. Vanaf juli kunnen gezinnen met een gehandicapt kind hier terecht voor een bijzondere vakantie, die geheel in het teken staat van het thema Circus: met spelletjes, drama, circusacts - en een heuse circustent waar de kinderen hun eigen voorstellingen kunnen geven.

Op 14 mei gaat tevens de website van Wigwam Vallei vakanties officieel de lucht in. Ouders, kinderen, vrijwilligers en andere belangstellenden kunnen nu alles wat zij willen weten over de Wigwam-vakanties vinden op www.wigwamvallei.nl: de locaties, prijzen, foto's, ervaringen van deelnemers, hoe Wigwam Vallei te steunen, en nog veel meer.

De feestelijke opening begint op vrijdag 14 mei om 15.00 uur. Sieneke Vrieze van Wigwam Vallei Nederland vertelt over de Wigwam-vakantieformule. Peter Schoof van de NSGK verricht de officiële opening van de Wigwam Vallei en de nieuwe website. Daarna krijgen de gasten een rondleiding over het splinternieuwe terrein op camping De Ruimte in Dronten. De middag wordt afgesloten met een spetterende act van De Circusknecht, als voorproefje op het nieuwe vakantieseizoen.