Waterschap Groot Salland

Sponsorloop

11 mei 2004

Een Rondje voor het Huis

Waterschappers lopen voor Ronald McDonaldhuis Zwolle

"Een rondje voor het huis". Onder dat motto lopen ruim 40 medewerkers van Waterschap Groot Salland op vrijdag 14 mei a.s. een sponsorloop. Het bedrag dat zij bij elkaar lopen, komt volledig ten goede aan het Ronald McDonaldhuis Zwolle. Het parcours loopt om het hoofdkantoor van het waterschap, aan de Dokter Van Thienenweg 1 in Zwolle.Om 17.00 uur zal Henk Schuurman, secretaris-directeur van het waterschap, het startschot geven. Dit gebeurt op de erfscheiding tussen het waterschapskantoor en het Ronald McDonaldhuis.

Buren
Het Ronald McDonaldhuis is sinds 2003 gevestigd vlak naast het waterschapskantoor. Al tijdens de bouw van het Huis, hebben medewerkers van het waterschap plannen gemaakt om iets te doen voor de buren. Met de sponsorloop op 14 mei zijn deze plannen concreet geworden. Ruim 40 deelnemers hebben zich gemeld om rondjes te lopen en zo geld bijeen te brengen voor het Ronald McDonaldhuis. Naast particuliere sponsors hebben zich ook verschillende bedrijven gemeld om een bedrag beschikbaar te stellen voor het goede doel. De assistent-huismanager van het Ronald McDonaldhuis Zwolle heeft laten weten het bedrag te willen besteden aan de inrichting van het terras achter het Huis. Op dinsdag 15 juni hoopt secretaris-directeur Henk Schuurman een mooi bedrag aan het bestuur van het Ronald McDonaldhuis te kunnen overhandigen.

Ronald McDonaldhuis Zwolle
Het Ronald McDonaldhuis Zwolle biedt onderdak aan ouders waarvan de, vaak ernstig zieke kinderen, verblijven in één van de Isala Klinieken. Op de afdeling Neonatologie in de locatie Sophia liggen veel kinderen die veel te vroeg geboren zijn. Deze afdeling heeft een bovenregionale functie. Ook de afdelingen Neurochirurgie en longziekten behandelen kinderen van buiten de regio. Ouders die bij hun kinderen in de buurt willen blijven, kunnen terecht in het Ronald McDonaldhuis. Zij kunnen hier overnachten, maar het huis biedt ze ook de gelegenheid voor wat afleiding of een gesprek met één van de vrijwilligers of de andere gasten. Het biedt daarmee een 'thuis ver van huis'. De kinderen geeft het een vertrouwd gevoel dat hun ouders in de buurt zijn en dat heeft positieve invloed op hun genezingsproces. in Het Ronald McDonaldhuis Zwolle wordt geleid door een huismanager en een assistent-huismanager. Daarnaast is het Huis afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.

Ronald McDonald Kinderfonds
In 1974 werd in Philadelphia in de Verenigde Staten het eerste Ronald McDonaldhuis geopend. De huizen zijn genoemd naar het symbool van de hoofdsponsor, de clown Ronald McDonald. De overkoepelende organisatie van de Ronald McDonaldhuizen is het Ronald McDonald Kinderfonds. Deze organisatie ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van sponsors en donaties.

Sponsorenlijst

Verschillende bedrijven hebben zich al bij het waterschap gemeld als sponsor voor deze actie, zie ook logo's rechts. Bedrijven die meer dan EUR 50,00 bijdragen zijn:

Xerox

ISS Zwolle

Kuipers

Securitas

Catapult

Beaufort BV Marketing Communicatie

InterCity Consultancy

BDG Architecten en Ingenieurs

Aannemingsmaatschappij Van Gelder

IQ Kunstuitleen

Pink Roccade Civility

Beleid en Innovatie

Bestuursacademie Nederland

Fiets Bemiddelings Service

ArboUnie

People Management

Content

Randstad

Tempo Team

OLCT

Ford Dealer Sietsma

Goos Beheer

IVM
Meditotaal
Olympus
X-plore development Brummen
Foreco Dalfsen
Royal Haskoning

Veluwenkamp