TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-05-2004

Radio
POSTER
Uitzending vrijdag 14 mei
Radio 2 - 22.05 uur

PORTRET VAN BOUDEWIJN DE GROOT IN POSTER

Op vrijdag 14 mei staat het TROS-radioprogramma POSTER in het teken van Boudewijn de Groot.

Boudewijn de Groot werd in 1944 geboren in een Japans gevangenenkamp in Indonesië. Zijn moeder overlijdt als hij een jaar oud is. De familie De Groot vertrekt in 1946 naar Nederland.

Op het Haarlemse Coornhert Lyceum ontmoet Boudewijn de man waarmee hij zijn leven lang verbonden zal blijven, tekstschrijver Lennaert Nijgh. Al op de middelbare school schrijven ze hun eerste liedjes. Het grote publiek kent Boudewijn de Groot vooral van zijn songs 'Een meisje van 16' en de nummer 1-hit 'Land van Maas en Waal'.

Met Lennaert Nijgh schrijft hij ook liedjes voor onder anderen Liesbeth List en Rob de Nijs. Na zijn Los Angeles-avontuur is hij het muzikantenleven even beu en richt hij zich op het toneel. In 1991 speelt hij Tsjechov in de gelijknamige musical en in 1995 staat hij als Otto Frank op de planken in 'Het dagboek van Anne Frank'.

Momenteel toert De Groot door het land met zijn jubileumtoernee Eeuwige Jeugd. In dit programma brengt hij ook nummers van zijn laatste album Eiland In De Verte ten gehore, die de allerlaatste teksten bevat die Lennaert Nijgh vlak voor zijn overlijden schreef. In POSTER vertelt Boudewijn over de totstandkoming van het album.