Gemeente Utrecht

Dit is een gezamenlijk persbericht van korfbalclub HKC, Portes en het project 'Utrecht Veilig! Dat doen we samen'

Nieuw kunstgrasveld voor sporters in Hoograven

Burgemeester A.H. Brouwer-Korf opent vrijdag 14 mei het kunstgrasveld in het Liesbospark in Hoograven, dat mogelijk werd gemaakt door het project Utrecht Veilig! Dat doen we samen. In dit project werken gemeente, politie en justitie samen om de veiligheid in Utrecht te vergroten. Onderdeel van dit project is het stimuleren van sportieve vrijetijdsbesteding voor jongeren onder het motto "Hoograven Sportwijk", met de nadruk op voetbal. De opening vindt plaats om 18.00 uur in Sportpark Hoograven Zuid. Belangstellenden zijn vanaf 17.30 uur welkom in de kantine van korfbalclub HKC aan de Verlengde Hoogravenseweg.

Een deel van de jongeren uit Hoograven brengt een groot deel van hun vrije tijd op straat door. Jongeren vinden dat er weinig voor hen te doen is in de wijk. Vanuit het programma Utrecht Veilig! wordt geïnvesteerd in sportactiviteiten in o.a. Hoograven om jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden. Op het kunstgrasveld gaat Wijkwelzijnsorganisatie Portes drie middagen per week (voetbal)sportactiviteiten voor jongeren organiseren. Daarnaast wordt met de aanleg van de kunstgrasvelden ingespeeld op de wens van een groep Hoogravense jongeren om een voetbalvereniging in de wijk - VV Hoograven - op te richten.

Het kunstgrasveld is aangelegd op het terrein van korfbalvereniging HKC. Naast Portes en VV Hoograven i.o. blijft ook deze korfbalvereniging gebruik maken van de kunstgrasvelden. Voor HKC gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Met de aanleg van het kunstgrasveld worden dus twee vliegen in één klap geslagen. Om dit te vieren staat een aantal sportieve activiteiten gepland, waaronder een schoolkorfbaltoernooi voor kinderen uit groep 5 en 6 van scholen uit de wijken Hoograven en Lunetten.

Programma:

SchoolKorfbaltoernooi

13.00 uur: Startschot voor het schoolkorfbaltoernooi door wethouder Sport, J.L. Spekman

13.00 uur - 16.00 uur: Schoolkorfbaltoernooi georganiseerd door korfbalvereniging HKC en Portes voor omstreeks 160 kinderen uit groep 5 en 6 van acht scholen uit de wijken Hoograven en Lunetten

15.20 uur: Finale korfbaltoernooi en aansluitend prijsuitreiking

Opening kunstgrasvelden in kader Utrecht Veilig!

16.30 uur - 17.45 uur: Voetbalactiviteiten voor jongeren (8-12 jaar) georganiseerd door Portes

17.45 uur - 18.45 uur: Sportieve ontmoeting tussen bestuur korfbalclub HKC en bestuur VV Hoograven i.o.

ca. 18.00 uur : Opening kunstgrasveld door burgemeester A.H. Brouwer-Korf in de pauze van de sportieve ontmoeting

Utrecht Veilig! Dat doen we samen
Utrecht Veilig! Dat doen we samen is een initiatief van politie, gemeente, openbaar ministerie en andere partijen. De aanpak Utrecht Veilig! staat voor extra aandacht in de hele stad, met accenten in de buurten Nieuw-Hoograven, Kanaleneiland-Noord en het Stationsgebied.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- Jacqueline Schuurmans, communicatie gemeente Utrecht, 030 - 286 13 22
- Margreet Hoekstra, korfbalvereniging HKC, telefoon 06 - 24 09 68 53
- Gerda Wagemakers, productgroepleider jeugd, Portes, 030 -289 82 04

Utrecht, 12 mei 2004.