Gemeente Borsele

Onder één breed dak in Hoedekenskerke

Heinkenszand, 12 mei 2004

Wethouder Tollenaar opent op 14 mei aanstaande officieel de nieuwe brede school in Hoedekenskerke. In de brede school zijn de christelijke basisschool De Regenboog, de peuterspeelzaal De Huus en het dorpshuis De Griend onder één dak ondergebracht. Daarnaast maakt de speeltuin Hoedje Wip onderdeel uit van het brede school terrein. Voor de kinderen is er op de openingsdag s ochtends een feestelijk programma, met een voordracht van een sprookje, een voorstelling (van Mister Diamond) en spelletjes.

Brede school met moderne uitstraling
De betrokken partijen maakten met een architect een gebouwontwerp met als resultaat een leuk speels ontwerp, met een golvende gevel en veel glas. Het nieuwe gebouw met moderne uitstraling biedt plaats aan drie leslokalen, een centrale hal, een personeelskamer, een directiekamer, twee kamers voor remedial teaching/orthotheek en andere nevenruimten. Tevens zijn hierin de ruimtes voor de peuterspeelzaal ondergebracht. De nieuwbouw is via een verbindingsgang gekoppeld aan het dorpshuis. Het dorpshuis werd opnieuw in de verf gezet en kreeg nieuwe toiletruimten, verbeterde ventilatie en elektriciteit én een nieuwe sportvloer.

Ook een nieuw ontwerp voor de speeltuin
Het totale terrein is flink aangepakt, inclusief de speeltuin. Een werkgroep met hierin alle betrokken partijen heeft zich, met begeleiding van architecten, gebogen over het ontwerp hiervan. Ook dit heeft geleid tot een ontwerp, dat aansluit bij de vormen van het brede school gebouw.

Van locatiekeuze tot verhuizing
Reeds in het voorjaar van 1999 hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente en het schoolbestuur. In verband met de slechte staat van het bestaande schoolgebouw aan de Vinningestraat werd besloten om te onderzoeken of nieuwbouw tot de mogelijkheden zou behoren. Na een locatieonderzoek en een zogenaamde massastudie door twee architecten voor de locaties Vinningestraat en Havenstraat, viel de keuze op het terrein bij het dorpshuis De Griend. Op 10 maart 2003 startte de bouw officieel en op 18 maart 2003 sloeg Chris Kouwijzer, directeur van de school, de eerste paal. Op 1 juli 2003 legde burgemeester Gelok de eerste steen samen met het jongste kind van peuterspeelzaal, Manon Verrips, en de oudste leerling van de school, Harrie Roelse. Op 15 december 2003 vond de oplevering plaats en in januari 2004 is er verhuisd.