Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 14 MEI TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

Vrijdag 14 mei is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Gisteren werd de Echo Award uitgereikt aan talentvolle allochtone studenten. De prijs is een summer-course aan de UCLA in Los Angeles. In WatNou een van de prijswinnaars én oud-winnaar Adil Benkina. Is zo n prijs nog wel nodig en werkt het niet stimatiserend?

Rapper Ali B. scoorde een hit met zijn nieuwste nummer Geweigerd.nl . Sindsdien loopt het storm op www.geweigerd.nl Jongeren die geweigerd worden bij discotheken kunnen dit melden. Met initiator Abdelilah El Amraoui praten we over oplossingen voor discriminatie aan de deur van disco s.

Aanstaande zondag organiseert Chebba Meidenplaza in de Pepsistage in Amsterdam Zuid-Oost het Powerlady Festival. Jonge vrouwen die hun eigen zaak willen beginnen, kunnen terecht op de informatiebeurs. Het geheel zal worden opgeluisterd door muziek van o.a. DJ Diblia en Replay. Een gesprek met een van de meiden van de Plaza.

Inge Versteegt plaatste afgelopen maandag de Nationale hoofddoekdag op de agenda. Zij riep alle vrouwen op om uit solidariteit met bedekt hoofd de straat op te gaan. De hoofddoek is een modeaccessoire en moet volgens haar niet als stigmatiserend gezien worden. Ze komt uitleggen hoe deze dag verliep en of dit voortaan een jaarlijkse traditie moet worden.

Tenslotte in WAT NOU..?! de column van de week door Asma. De live-muziek is van rapper Omar Hamdoune uit Roosendaal.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!