Amsterdam RAI

METS 2004
13 mei 2004

BEURSOPPERVLAK METS 2004 NU AL PRAKTISCH UITVERKOCHT

Focus op optimalisering kwaliteit

Veel eerder dan in voorgaande jaren is bijna het gehele beschikbare beursoppervlak van de Marine Equipment Trade Show (METS) 2004 gereserveerd. Daarmee bevestigt de vakbeurs eens te meer haar prominente mondiale positie binnen de watersportindustrie. De 17e editie, die van 16 tot en met 18 november 2004 plaatsvindt in Amsterdam RAI, zal zeker minimaal 900 exposanten tellen. Een onafhankelijk onderzoek toont bovendien aan dat alle marktleiders binnen de op de beurs vertegenwoordigde segmenten acte de présence geven.

Marktleiders uit hele wereld massaal aanwezig
Na de vorige editie is het verkooptraject voor METS 2004 meteen in gang gezet, vertelt product manager Farouk Nefzi. Heel veel exposanten hebben tijdens METS 2003 hun deelname voor dit jaar al bevestigd. De deadline van de voorinschrijving hebben we naar voren gehaald. Dat heeft zichtbaar zijn vruchten afgeworpen, want op dit moment is 90% van het beschikbare beursoppervlak gereserveerd. Zodoende kunnen we ons nog meer toeleggen op dat wat we vorig jaar al aangekondigd hebben: optimalisering van de kwaliteit. We willen niet groter, maar een nog hoogwaardiger expositieprogramma aanbieden. Om inzicht te krijgen in de vertegenwoordiging van marktleiders binnen de diverse segmenten heeft Amsterdam RAI een marktleidersonderzoek uit laten voeren door het onafhankelijke Engelse onderzoeksbureau Arbor Intelligence. Daaruit blijkt dat van de 250 grootste mondiale toeleveranciers binnen de watersportindustrie, 83% deelneemt aan METS 2004. Dat bewijst dat METS een bijzonder hoogwaardig en evenwichtig expositieprogramma aanbiedt, waarmee de beurs haar dominante positie op internationaal niveau bevestigt.

Accent op innovatie
Aanvullend op de jaarlijkse verkiezing van de DAME (Design Award METS), legt METS 2004 nog meer het accent op het innovatieve karakter van de beurs. Dit komt onder andere tot uiting in de mogelijkheid die alle winnaars en genomineerden van de DAME geboden wordt om op de beurs korte presentaties te geven over hun nieuwe producten. Nieuw op de komende METS is ook het Composietencongres voor jachtbouwers,
-ontwerpers en -architecten. Het congres komt tot stand dankzij een samenwerking met het vakblad European Boatbuilder van IPC Media. Ook het door The Yacht Report georganiseerde congres Project 2004 dat zich op de superjachtindustrie richt, staat weer op het programma.

Bezoekerswerving via exposanten stimuleren
In de aanloop naar METS 2004 wil de organisatie nog nadrukkelijker een beroep doen op alle deelnemers om hun klanten en prospects op de beurs te wijzen. Van alle bezoekers komt 75% op uitnodiging van de RAI naar de beurs. We zouden graag zien dat exposanten een actievere rol aannemen in het benaderen van de voor hun belangrijkste doelgroepen. Wij zullen de exposanten intensiever begeleiden in dit traject door het aanreiken van diverse promotiemiddelen. Zelf zullen we extra inspanningen verrichten om onze bezoekersdatabase te optimaliseren en deze professionals ook in de aanloop naar de beurs regelmatig van nieuws rondom METS te voorzien, aldus Farouk Nefzi.

Openingstijden
METS 2004 is op dinsdag 16 en woensdag 17 november geopend van 10.00 tot
18.00 uur en op donderdag 18 november van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over METS 2004 is te vinden op de website die toegankelijk is via www.metstrade.com. Metstrade.com biedt naast de beurssite het hele jaar door actuele informatie over bedrijven en nieuws uit de internationale watersportindustrie. Deelnemers aan de beurs kunnen ook zelf hun eigen nieuws op de site plaatsen.

Amsterdam, 13 mei 2004

________________________________________________________ Noot voor de redactie/