--------------------------------------------------------------------------
                   'RFID in a Box' in de belangstelling                   
--------------------------------------------------------------------------

Manhattan Associates' op Microsoft gebaseerde oplossing helpt leveranciers aan de RFID-eisen van Europese retailers te voldoen Utrecht, 14-05-2004

Manhattan Associates® is vanaf vandaag gereed om leveranciers te helpen bij het voldoen aan de RFID-eisen van verschillende Europese retailers. Deze Europese retailers treffen voorbereidingen voor een RFID-strategie die voor een aanzienlijke verbetering van hun internationale supply chain-activiteiten zal zorgen. De aankondiging valt samen met het 'Fachcongress für Partner der Metro Group', een bijeenkomst voor leveranciers van Metro die in het Congress Centrum in Keulen, Duitsland, plaatsvindt. Tijdens deze bijeenkomst wordt de op Microsoft gebaseerde 'RFID in a Box'-oplossing van Manhattan Associates voorgesteld.

Het is een initiatief in navolging van het succes dat Manhattan Associates met de 'RFID in a Box'-oplossing had bij verschillende leveranciers die aan de RFID-eisen van meerdere organisaties in de VS, zoals Wal-Mart, moeten voldoen.

"Wij voorspellen dat de toepassing van RFID een sleutelfunctie in Europa zal vervullen aangezien een groeiend aantal retailers en leveranciers de mogelijkheden van deze technologie beginnen te omhelzen en te exploiteren," zegt Jeff Baum, senior vice president, international operations bij Manhattan Associates. "Toonaangevende Europese retailers willen op een bepaalde datum goederen ontvangen van hun leveranciers met RFID-tags en dit speelt voor iedere leverancier die met deze bedrijven zaken doet al een belangrijke rol bij het ontwikkelen van strategieën."

De 'RFID in a Box'-oplossing van Manhattan Associates versnelt de implementatie van RFID-technologie door middel van een gebundeld pakket van RFID-technologie hardware, inclusief EPC-compatibele etiketten, lezers, antennes en printers, en op Microsoft gebaseerde supply chain execution (SCE) en RFID-applicaties van Manhattan Associates. Deze complete oplossing stelt retailers in staat meteen te profiteren van de voordelen van RFID, zoals real-time voorraadcontrole, snelle ROI en verbeterde operationele efficiëntie. Tegelijkertijd kunnen leveranciers aan huidige en toekomstige RFID-eisen voldoen.

Michèl Annink, group manager retail bij Microsoft EMEA: "Door onze samenwerking met Manhattan Associates brengen wij met 'RFID in a Box' een oplossing op de markt die niet alleen werkt maar ook de motor achter de adoptie van RFID zal zijn. Deze oplossing stelt retailers en leveranciers in staat RFID eenvoudig in te inzetten en aansluiting van leveranciers aan retailers te waarborgen. En daarvoor is een volledige implementatie van RFID in de supply chain van vandaag op morgen niet nodig. Deze oplossing is een praktische, rendabele manier voor zowel retailers als ook leveranciers om voordeel met RFID op te doen."

Manhattan Associates en Microsoft zijn vooraanstaande spelers in de opkomst van RFID in de supply chain. Beide organisaties spelen een actieve rol in EPCglobal, de organisatie belast met de invoering en ondersteuning van het Electronic Product Code (EPC)-netwerk als wereldwijde standaard voor directe, geautomatiseerde en accurate identificatie van goederen in de supply chain ongeacht van welk bedrijf, in welke branche en waar dan ook ter wereld.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0068-1B554A