CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 13 mei 2004 CDA tevreden: Na 5 jaar discussie is Rotterdamse opvoedingsondersteuning een feit!

De gemeenteraad van Rotterdam heeft ingestemd met een forse uitbreiding van opvoedingsondersteuning in Rotterdam. Er komt geld voor het realiseren van een dekkend netwerk opvoedingsondersteuning. Het CDA nam in 1999 het initiatief voor Rotterdams opvoedings- en gezinsbeleid. De CDA-fractie is erg te spreken over het succes op de inspanningen van de CDA-fractie.

In november 1999 stelde het CDA al voor om opvoedingsondersteuning in de hele stad aan te bieden . Het CDA kreeg de meerderheid van de Raad achter zich, ondanks forse kritiek die er toen ook van verschillende kanten was. Het heeft dus bijna 5 jaar geduurd voordat we op het punt zijn beland dat we kunnen gaan beginnen. Leonard Geluk stelt vast dat de benadering van opvoeding als gemeentelijke taak de afgelopen jaren erg veranderd is. Heerste er in 1999 nog een sfeer van: laat opvoeding aan mensen zelf over, bemoei je er vooral niet mee, nu is die sfeer omgeslagen. Nu wordt er door iedere school, iedere welzijnsorganisatie en iedere politieke partij meegedacht over de invulling van de opvoedingstaak van de overheid en dat is winst.

Het CDA zal de komende tijd veel aandacht vragen voor de positie van kinderen in de stad. Fractievoorzitter Leonard Geluk: Kinderen in de stad krijgen nog te weinig ruimte, te weinig aandacht en als gevolg daarvan ook te weinig grenzen. Bij de uitwerking van het onderwijsbeleid, de versterking van het VMBO, de nieuwe brede school en het integrale welzijnsbeleid zullen wij de komende periode met voorstellen komen. Meer ruimte voor kinderen in de stad is ongekend hard nodig.

Het CDA heeft 2 concrete punten van zorg in het Raadsdebat naar voren gebracht: In de eerste plaats het geld. Het CDA gaat ervan uit dat er door het College in de Voorjaarsnota voldoende geld voor deze prioriteit wordt toegezegd. Wethouder Van der Tak deed deze toezegging namens het College. In de tweede plaats de gezinscoaches die maar niet worden ingesteld. Wethouder Van der Tak gaf aan dat er met het ministerie van VWS afspraken zijn gemaakt over het financieren van een aantal gezinscoaches in Rotterdam. Al met al zijn hiermee de zorgen van de CDA-fractie weggenomen en kan de uitvoering van het beleid van start gaan!