Dienstenbond CNV

Zeer zware ingreep werkgelegenheid bij supermarkten Laurus 14-05-2004

Afgelopen maandag bent u opgeschrikt door een aankondiging van de directie omtrent een grote reorganisatie bij Edah, Super de Boer en Konmar.

Het aantal arbeidsplaatsen dat Laurus wil laten vervallen is in ieder geval 1290, maar dat aantal kan nog groter worden. Na het Konmar-avontuur, waarbij Laurus zwaar in de problemen kwam is dit opnieuw een grote klap voor u als werknemer bij Laurus. Los van deze aankondiging loopt er nog een efficiency-onderzoek door bureau Mc Kinsey. Ook daaruit kunnen nog extra maatregelen voortkomen.

Daarnaast wil Laurus allerlei persoonlijke toeslagen gaan afbouwen. Veel werknemers zijn namelijk in de ogen van Laurus te duur. Dat u dat vanuit het verleden verdiend heeft, daar gaat Laurus voor het gemak nog even aan voorbij. CNV Dienstenbond is fel tegenstander van ingrepen in het persoonlijke inkomen van werknemers.

CNV Dienstenbond maakt zich grote zorgen over deze ingreep. Met name leidinggevend kader en 1e verkoopmedewerkers zijn nu de pineut. Deze collegas vormen echter de spil van de winkel en zijn het gezicht naar de klant.

Het recent gehouden onderzoek door CNV Dienstenbond geeft aan dat u als werknemer bij Laurus nu al zwaar onder druk staat.

Situatieschets
Laurus kon 2003 in financiële zin positief afsluiten. Niet dat het resultaat heel geweldig was, maar men was weer op de goede weg.

De directie had een heldere visie ontwikkeld hoe de diverse formules in de markt gezet zouden gaan worden. Edah weer als discountformule, Super de Boer groot in vers als service supermarkt en Konmar superstores als aparte full-service formule. De Konmar supermarkten moesten omgebouwd worden naar Edah of Super de Boer, hetgeen inmiddels afgerond is.

De prijzenoorlog heeft echter flink roet in het eten gegooid. Laurus voelt zich gedwongen de ingezette weg versneld door te voeren.

Dat betekent dat er volgens de directie geen tijd te verliezen is, waarbij nu fors ingegrepen moet worden.

Het wrange is, dat de rekening van de prijzenoorlog bij u als werknemer komt te liggen.

CNV Dienstenbond heeft al sinds november de noodklok geluid en dit steeds opnieuw bij de directie kenbaar gemaakt. Nu wordt dat helaas waarheid en dat is triest.

Sociaal Plan
Er bestaat al een Sociaal Plan. Dat is verleden jaar reeds afgesproken. Op dit moment zijn wij met Laurus in gesprek om hier nog aanvullende afspraken op te maken. Met name een goede begeleiding is belangrijk, maar ook een goede ouderenregeling.

Niettemin vraagt CNV Dienstenbond zich daadwerkelijk af of deze keuze van Laurus wel de goede is. De kern van de winkel wordt nu geraakt. Op 12 mei hebben wij daarover gesproken. Op 2 juni wordt dit overleg voortgezet en zal Laurus ingaan op de vele vragen die wij gesteld hebben.

Uiteraard heeft de Centrale Ondernemingsraad (COR) nu ook een heel grote verantwoordelijkheid. Wij zullen met de COR eveneens overleg voeren om een en ander af te stemmen.

CNV Dienstenbond heeft een absolute eis neergelegd bij de directie. Die eis luidt: wij willen een schriftelijke garantie dat het topmanagement in 2004 in het geheel afziet van eventuele bonussen. CNV Dienstenbond stelt dit als eis zodat de top een duidelijk signaal afgeeft en solidariteit toont met u als werknemer. Ook hierover krijgen wij 2 juni uitsluitsel.

Eind mei gaan de vakorganisaties een aantal informatieavonden organiseren om uw mening te horen. U hoort binnenkort van ons via een aparte uitnodiging op welke avond wij bij u in de buurt zijn.

Kom gerust. Neem ook uw collega mee, die wellicht nog geen lid is van CNV Dienstenbond.