Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht 14-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Verduistering

SOEST In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 mei werden vier jongelui in een auto aangehouden.

Rond 02.20 uur zag een politieman een auto met hoge snelheid het dorp inrijden. Het voertuig werd op de Steenhoffstraat aan de kant gezet. Bij navraag bleek dat de auto onlangs verduisterd was. De vier inzittenden, een 17-jarige jongen uit Tiel als bestuurder en als inzittenden een 14-jarige jongen en twee meisjes van 15 en 16 jaar, allen afkomstig uit Tiel, werden aangehouden. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Het viertal is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft op donderdag 13 mei van 07.30 uur tot 11.00 uur een verkeerscontrole op de Lange Brinkweg gehouden gericht op brom- en snorfietsen en aanhangwagens.

In totaal werden 31 brom- en snorfietsen en een tiental aanhangwagens gecontroleerd. Daarbij werden de volgens bekeuringen uitgeschreven: niet voldoen aan de technische eisen (10), te veel vermogen (10), niet handenvrij bellen (2), verzekeringsbewijs / bromfietscertificaat niet kunnen tonen (6), niet de juiste verlichting voeren (1), niet dragen van een helm (1) en niet de juiste platen (oranje i.p.v. geel) voeren (1). Eén aanhangwagen mocht niet verder rijden en twee uitlaten van bromfietsen werden gedemonteerd.

Te diep in heel veel glaasjes gekeken

BAARN Op donderdag 13 mei bleek dat een automobiliste wel heel erg veel teveel had gedronken.

Rond 19.50 uur kreeg de politie de melding van een getuige van een onwelwording van een automobiliste op de afrit van de Rijksweg A1 zuidbaan richting de Zandheuvelweg. Politiemensen gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse en troffen op de genoemde locatie een auto in de berm aan. De 54-jarige bestuurster uit Hoogland was helemaal van de wereld en bleek zwaar beschonken te zijn. Zij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 1205 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zij moest direct haar rijbewijs inleveren en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. De vrouw is door een familielid van het politiebureau opgehaald.