Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Afsluiting E19 Breda-Antwerpen

De E19 tussen Breda (grensovergang Hazeldonk) en Antwerpen is komend weekeinde een etmaal lang afgesloten. Vanavond om 20.00 uur gaat de weg in beide richtingen dicht om morgen om dezelfde tijd weer te worden opengesteld.

De afsluiting is nodig in verband met het verwijderen van een oud viaduct over de A19 in België. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Doorgaand verkeer wordt grootschalig omgeleid en dient rekening te houden met extra reistijd. Deze kan bij drukte oplopen tot circa 45 minuten.

Omleidingroutes worden met informatieborden boven en langs de weg aangegeven. Verkeer vanuit Utrecht wordt geadviseerd om vanaf de A27 via de A59 (knooppunt Hooipolder), de A16 (knooppunt Zonzeel) en de A58 (knooppunt Princeville) richting Roosendaal en Bergen op Zoom te rijden. Bij Bergen op Zoom wordt het verkeer via de A4 en de A12 (België) richting Antwerpen geleid.

Verkeer vanuit Rotterdam wordt geadviseerd om vanaf de A16 en vervolgens de A17 (knooppunt Klaverpolder) richting Roosendaal en Bergen op Zoom te rijden. Bij Bergen op Zoom wordt het verkeer via de A4 en de A12 (België) richting Antwerpen geleid.

Verkeer vanuit Tilburg wordt geadviseerd om vanaf de A58 via de A16 (knooppunt Galder) en weer de A58 (knooppunt Princeville) richting Roosendaal en Bergen op Zoom te rijden. Bij Bergen op Zoom wordt het verkeer via de A4 en de A12 (België) richting Antwerpen geleid.

Verkeer vanuit s-Hertogenbosch wordt geadviseerd om via de A2 richting Eindhoven te rijden en vervolgens via de A67 (knooppunt de Hogt) richting Antwerpen te rijden.

Verkeer vanuit Waalwijk wordt geadviseerd om via de A59 (knooppunt Hooipolder), de A16 (knooppunt Zonzeel) en de A58 (knooppunt Princeville) richting Roosendaal en Bergen op Zoom te rijden. Bij Bergen op Zoom wordt het verkeer via de A4 en de A12 (België) richting Antwerpen geleid.