Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen 14-05-2004

Man breekt enkel bij aanrijding

EMMEN - Een 69 jarige inwoner van Emmen is donderdagmiddag met een gebroken enkel overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. De man werd op het fietspad langs de Houtlaan aangereden door een eveneens 69 jarige automobilist uit Emmen. Die zag bij het linksaf slaan de fietser over het hoofd.

Dronken en dik in het krijt

EMMEN - Een 35 jarige automobilist uit Emmen kreeg donderdagavond proces verbaal omdat hij met 1,2 promille alcohol achter het stuur zat. Hij beloofde een nog openstaande schuld van ruim 500 euro zo spoedig mogelij te betalen. De man is donderdagavond op het Willinkplein in Emmen van de weg geplukt. Bij controle van zijn gegegevens kwam vast te staan dat hij nog bij justitie in het krijt stond voor eerder opgelopen bekeuringen.

Tractor weg

GASSELTE - Tot nu toe onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een tractor met aanhangwagen gestolen van een terrein aan de Houtvester Jansenweg in Gasselte. Om op het terrein te komen is het slot van het toeganshek doorgeknipt.

Beeldschermen doelwit inbrekers

MEPPEL - Onbekenden hebben donderdagnacht een aantal beeldschermen gestolen uit het kantoor van een bedrijf aan de Blankensein in Meppel. Om binnen te komen is een raam vernield.

Lassen veroorzaakt brand

ANNERVEENSCHEKANAAL - Bij een uitslaande brand in een garage aan de Greveling in Annerveenschekanaal zijn donderdagavond vier auto's verloren gegaan. De 40 jarige eigenaar was bij het uitvoeren van laswerkzaamheden even naar zinn woning gelopen. Toen hij terug kwam stond de auto waar hij aan werkte in brand. Hij zag geen kans meer om het vuur zelf te doven. Uiteindelijk moest de brandweer er aan te pas komen om de brand te blussen.