Binnensticht, 10.10 uur

Utrecht 14-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Parkeergelddieven

ZEIST Op donderdag 13 mei werden twee mannen aangehouden voor de diefstal van geld uit parkeerautomaten.

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen op de Oude Arnhemseweg diverse parkeerautomaten aan het openbreken waren. De getuige gaf tevens een signalement door.

Politiemensen zagen op de Montabaustraat twee mannen bij een auto staan. Zij voldeden aan het opgegeven signalement. Het tweetal, mannen van 28 en 39 jaar oud en afkomstig uit Milsbeek en Gennep, werd aangehouden. Beiden waren in het bezit van een grote hoeveelheid kleingeld. Eén van hen bleek in het bezit te zijn van een sleutel en in hun auto werd een tweede sleutel aangetroffen. De sleutels bleken op de parkeerautomaten aan de Oude Arnhemseweg te passen. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten. Het geld en de auto zijn in beslag genomen.

Snelheidscontroles

ZEIST De politie heeft op donderdag 13 mei twee snelheidscontroles gehouden.

Op de Lindenlaan werd van 13.35 uur tot 15.00 uur de snelheid van 1010 passerende voertuigen vastgelegd. 50 Bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Van 16.25 uur tot 17.25 uur werd op de Arnhemse Bovenweg gecontroleerd. In dat uur passeerden 638 voertuigen de radar. Daarvan reden er 72 sneller dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 93 km/u. Alle overtreders zijn bekeurd.