Gemeente Enschede

Vijf inwoners Enschede praten in Parijs mee over industriële risico?s


Enschede, 14-05-2004

Conferentie MIRIAD 21 brengt aantal steden bij elkaar

Vijf inwoners van Enschede, die allen te maken hebben gehad met de vuurwerkramp, nemen op 14, 15 en 16 mei a.s. deel aan de Citizens Meeting MIRIAD 21 te Parijs. Tijdens de conferentie delen zij hun ervaringen met inwoners van een aantal Europese steden over de communicatie rond industriële risico's, rampen en calamiteiten.

Het project MIRIAD 21 (Major Industrial Risk Integration in Agendas and Development) is een Frans initiatief, dat voor 95 % wordt gefinancierd door de Europese Commissie en voor 5 % door het Franse ministerie voor ruimtelijke ordening en milieu. Participanten zijn een aantal Franse gemeenten dat zich verenigd heeft om zich in te zetten voor een beter leefklimaat, en 21 steden uit 10 verschillende landen, waaronder Zweden, Italië, Kroatië, Griekenland en Spanje. Doel is het bij elkaar brengen van gezamenlijke kennis over industriële risico's en het doen van aanbevelingen door burgers over voorlichting over maatregelen om rampen en calamiteiten te voorkomen, en over voorlichting tijdens een ramp en in de periode daarna. In totaal nemen 37 burgers uit 15 steden aan de MIRIAD-21 conferentie deel.
Enschede is tijdens de conferentie ook een van de case-studies. Stadsdeelmanager Noord, J. Bron, geeft in dat verband een presentatie over crisismanagement in Enschede.

---

Gepubliceerd op 14-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar