Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht 14-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Aanrijding met teveel op

VEENENDAAL In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 mei raakte een automobilist gewond bij een aanrijding. Hij bleek teveel te hebben gedronken.

Rond 00.10 uur reed een 36-jarige automobilist uit Veenendaal over het Boompjesgoed in de richting van de Ambachtsstraat. Op het kruispunt met de Industrielaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Annen, met een aanrijding tot gevolg.

Doordat de vrachtwagen uitweek, botste hij tegen een lantaarnpaal en een wegbewijzeringbord. De automobilist liep letsel aan zijn gezicht op. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Beide bestuurders moesten een blaastest afleggen. De vrachtwagenchauffeur had niet (teveel) gedronken, maar de automobilist bleek beduidend teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1040 ug/l, ruim 4,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man valt van dak

VEENENDAAL Op donderdag 13 mei is een man van een dak van een flat gevallen. Hij raakte zwaargewond.

Rond 11.20 uur was een 18-jarige man uit Goor zonnepanelen aan het plaatsen op een flat aan de Marsmanlaan. Door nog onbekende oorzaak is hij door een kunststoffen dakkoepel gevallen en ruim twaalf meter lager op de vloer van de centrale hal van de flat terecht gekomen.

Meerdere politievoertuigen en een ambulance kwamen ter plaatse. Het ambulancepersoneel verzocht de komst van een traumahelikopter. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, is hij per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek ingesteld.