Ingezonden persbericht


DutchViewer Ronald Trijber wint Gouden Beeld voor Geluid

Hilversum, 14 mei 2004

Ronald Trijber, geluidstechnicus bij DutchView, heeft tijdens de AVManifestatie in Hilversum het Gouden Beeld voor Geluid gewonnen. Volgens de jury koos Ronald Trijber bij het geheime concert van Alicia Keys voor een geluidsweergave die naadloos aansloot bij de intimiteit van de zaal en die goed samenhing met het licht. De presentatie verdient naar de mening van de jury extra waardering door de korte voorbereidingstijd die hem hierbij werd gegeven. "De klant verkiest dit resultaat boven nabewerking." Ronald Trijber is erg blij met zijn prijs maar blijft er nuchter onder: "het is toch een beetje vreemd dat je een prijs krijgt voor iets dat je als je hobby beschouwt".

Het Gouden Beeld voor Geluid is een vakprijs die jaarlijks door de Stichting Nederlandse Academy Awards in samenwerking met de International Academy of Television Arts and Sciences (NATAS) wordt uitgereikt. De NATAS is de organisatie die in Amerika verantwoordelijk is voor de toekenning van de Emmy Awards. Naast het Gouden Beeld voor Geluid, reikt de organisatie ook jaarlijks een Gouden Beeld voor Camera en Montage uit.

Ronald Trijber werkt sinds 1980 bij DutchView (en voorheen NOB) als geluidstechnicus. Hij was verantwoordelijk voor de geluidsmix van talloze radio- en televisieprogramma's en cd en dvd opnames. Een greep uit zijn oeuvre PinkPop, Lowlands, 2 Meter Sessies, U2, Robbie Williams, Night of the Proms, Red Hot Chili Peppers, en Anouk. Daarnaast was Trijber verantwoordelijk voor veel sessie met het Metropole Orkest, waaronder programma's met Joe Cocker en Gino Vanelli.

Over DutchView - www.dutchview.nl
DutchView biedt faciliteiten voor meercameraregistratie voor radio, televisie en internetproducties. DutchView is in 2002 als registratiebedrijf afgesplitst van het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf) en is nu het meest veelzijdige audio- en videobedrijf in Nederland. DutchView werkt voor vrijwel alle omroepen, zenders en producenten van Nederland. Maar ook op de zakelijke en buitenlandse markt is DutchView actief. Steeds vaker verzorgt DutchView ook de faciliteiten voor grote evenementen en presentaties.

-------