Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 14 mei 2004

Omzet Ross Systems stijgt in derde kwartaal (januari t/m maart 2004) met twintig procent.

Ross Systems, leverancier van ERP-, CRM- en SCM-oplossingen voor fabrikanten van voedingsmiddelen, chemische, farmaceutische en natuurlijke producten, heeft zijn omzet in het derde kwartaal (januari t/m maart 2004) met twintig procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode in het afgelopen boekjaar. De omzetgroei was grotendeels te danken aan de groei van het aantal softwarelicenties.

De omzet van Ross Systems steeg van 11,4 miljoen dollar in het derde kwartaal van vorig boekjaar naar 13,7 miljoen in het lopende boekjaar, dat op 1 juli eindigt. De inkomsten uit softwarelicenties stegen met 56 procent van 2,7 miljoen dollar in het derde kwartaal van het vorige boekjaar naar 4,2 miljoen dollar in het lopende boekjaar. De inkomsten uit consultancy stegen van 3,5 miljoen naar 4,2 miljoen dollar. De inkomsten uit beheer en onderhoud waren met 5,2 miljoen dollar gelijk aan de inkomsten in het derde kwartaal vorig jaar. De nettowinst bedroeg in het derde kwartaal 1,2 miljoen dollar; dat is aanzienlijk meer dan de 0,7 miljoen dollar nettowinst in het derde kwartaal van het vorige boekjaar.

"De stijging van de inkomsten uit licenties is grotendeels te danken aan nieuwe licenties voor ons ERP-syteem, iRenaissance in Noord-Amerika en aan de verkoop van ons Internet Application Framework (IAF), dat voorziet in browserfunctionaliteiten voor het systeem. Daarnaast nam de verkoop van onze Supply Chain Management-producten toe", zegt Dick de Haan, algemeen directeur van Ross Systems Benelux. "We zien momenteel vooral een sterke toename van onze omzet in de voedingsmiddelensector, waar we met iRenaissance optimaal inspelen op de eisen, die in het kader van de wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid aan het logistieke proces en met name aan registratie en traceerbaarheid gesteld worden."

Over de eerste drie kwartalen van het lopende boekjaar steeg de omzet van Ross Systems met 11 procent naar 38,9 miljoen dollar. De winst bedraagt 0,3 miljoen dollar. Dat resultaat lijkt mager vergeleken met de nettowinst van 2,8 miljoen na de eerste negen maanden in het vorige boekjaar, maar op de winst zijn ruim 3 miljoen dollar eenmalige kosten in aftrek gebracht, die gemoeid zijn met een distribution settlement en de voorgenomen fusie met CDC Software. Zonder deze kosten zou de winst 3,3 miljoen dollar bedraagd hebben; een stijging van 18 procent ten opzichte van het vorige boekjaar.
---

Noot voor de pers: Meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rossinc.com of op www.rossinc.nl. Voor informatie over Ross Systems Benelux kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: Nynke_de_jong@rossinc.com

Over Ross Systems
Ross Systems, Inc. (NASDAQ: ROSS) is aanbieder van innovatieve software-oplossingen, die specifiek ontwikkeld zijn voor de procesindustrie. Onder de naam iRenaissance brengt Ross Systems een geïntegreerd software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, farmacie, voedingsmiddelenindustrie en bij producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan duizend grote ondernemingen; vooral in Amerika en Europa. Ross Systems is sinds 1991 genoteerd aan de Nasdaq (ROSS). In het afgelopen boekjaar werd er een omzet van 48 miljoen dollar een nettowinst van 4,1 miljoen dollar gerealiseerd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In Nederland heeft Ross Systems een vestiging in Zeist, waar de 30 medewerkers zich bezighouden met sales, implementatie en support van iRenaissance voor de Benelux.