Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht 14-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Gewapende overval

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag vond op een bank aan het Muntplein een gewapende verval plaats.

Omstreeks 14.45 uur werden twee medewerkers van de bank onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen gedwongen geld af te geven. De medewerkers waren op het moment van de overval in een aparte ruimte van de bank. Omdat het de overvaller waarschijnlijk niet snel genoeg ging, staakte hij plotseling zijn actie en rende zonder buit - naar buiten. Daar is hij vermoedelijk in een voertuig gestapt en samen met een medeverdachte weggereden.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Bij een winkel aan de Veldwade heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 17.55 uur dat een onbekende man goederen mee de winkel uitnam zonder deze eerst af te rekenen. De 28-jarige man uit Rusland werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Op het bureau werd de man overgedragen aan de vreemdelingenpolitie omdat hij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft.

Winkeldief

VIANEN Op donderdag 13 mei werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden. Hij bleek die dag al eerder actief te zijn geweest.

Rond 15,50 uur zag een medewerker van een winkel aan de Lijnbaan dat een klant pakjes sigaretten uit een stelling pakte en zonder deze af te rekenen de winkel verliet. De verdachte, een 24-jarige man uit Eindhoven, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Politiemensen keken in de auto van de verdachte, die achter de winkel geparkeerd stond. Daarin troffen zij meerdere levensmiddelen aan. De verdachte verklaarde deze goederen te hebben gestolen bij twee winkels in Utrecht. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Alcoholcontrole

VIANEN De politie heeft op donderdag 13 mei twee alcoholcontroles op de Jan Blankenweg gehouden. Zij vonden van 19.00 uur tot 20.30 uur en van 22.00 uur tot 23.45 uur plaats.

In totaal 842 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Vijf bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan, bliezen zij bij de ademanalyse op het politiebureau 240, 255, 290, 295 en 325 ug/l. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.