Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


14 mei 2004


Ruurlo - huifkar belandt in sloot


Kreeg de politie donderdag omstreeks 11.40 uur een melding dat een huifkar met inzittenden in een sloot aan de Batsdijk was beland. Het was niet duidelijk of er gewonden waren. Een ambulance en een huisarts gingen ook naar de opgegeven plek en gelukkig waren alle mensen al opgevangen bij een aanwonende. Een Doetinchemse (leeftijd onbekend) is met mogelijk rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De paarden waren voor de huifkar weggehaald en tijdelijk in een wei gezet.


Bleek dat een gezelschap met verstandelijk gehandicapten en hun begeleiders bezig was met een huifkarrit rond Ruurlo. Op een gegeven moment zijn de teugels geknapt waardoor de paarden een verkeerde kant opliepen en de huifkar op zijn kant in de sloot belandde. Huifkar is er door de eigenaar zelf uitgehaald. Schade aan de kar viel ook mee. De slachtofferhulp werd binnen de groep en leiding zelf opgepakt.


Doetinchem- verbrande karbo's


Kregen politie en brandweer donderdag rond 11.55 uur een melding van een woningbrand aan de Ebro. Een buurtbewoner had de brandmelder van de woning gehoord en was een kijkje gaan nemen. Er zou niemand meer binnen zijn, maar de woning stond wel vol rook. De brandweer forceerde zich de toegang tot de woning en trof al snel de oorzaak aan. Op het fornuis in de keuken bleek een pan met meer dan gaar gebraden karbo's te staan. De pan werd snel naar buiten gebracht en de brandweer luchtte het huis in afwachting van de komst van de gewaarschuwde en geschrokken bewoners.


Silvolde - auto in greppel


Een 18-jarige jongeman uit Dinxperlo is donderdag omstreeks 12.50 uur aan de Toldijk met zijn auto in een greppel beland. Hij kwam uit de richting van de Flipestraat en had z'n auto niet onder controle. Hij kwam namelijk met de rechter wielen in de berm terecht, corrigeerde en kwam toen links van de weg in de greppel van een weiland terecht. Hij ramde ook nog enkele omheiningpalen en krijgt een proces-verbaal voor zijn gevaarlijk rijgedrag.


Halle - bestelbus met aanhanger tegen paal


Een 36-jarige chauffeur uit Aalten is donderdag omstreeks 14.35 uur op de Dorpsstraat tegen een op een trottoir staand paaltje gereden toen hij moest uitwijken voor een geparkeerd staande auto. De chauffeur reed achter een andere auto en had te laat in de gaten, dat deze uitweek voor het stilstaande voertuig. Door de reactie van de Aaltense chauffeur belandde hij op het trottoir en ramde een paal en reed tegen een hekwerk. Vervolgens sloeg de aanhanger om en ook tegen deze bestuurder wordt pv opgemaakt.


Beltrum - met auto tegen boom


Een 28-jarige chauffeur uit Rijssen is donderdag omstreeks 17.20 uur op de Heelweg met zijn auto tegen een boom gereden. Ook hij had z'n auto niet onder controle en kon na de aanrijding ongedeerd uit de auto stappen. Ook hier volgt en proces-verbaal


Ulft- nieuwe fiets weg, oude blijft achter

Bij bewoners aan de Buizerdweg is in de nacht van woensdag op donderdag uit de tuin een damesfiets gestolen. De afgesloten tweewieler met een warde van zo'n 600 euro verdween en in bij de buren bleef een oude damesfiets achter. Van de dief ?


Hummelo - inbraak in kantine


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een kantine van een toerclub aan de Rijksweg. Een deur werd geforceerd en de (jeugdige) inbrekers hadden het duidelijk op snoep voorzien. Een aantal dozen met marsen en nutsen werd meegenomen.


Doetinchem- bekrassen treinruit


Een 16-jarige jongen uit Doetinchem werd donderdagavond rond 22.00 uur in de trein richting de Huet betrapt toen hij in een ruit van het treinstel aan het krassen was. Hij werd door een medewerker van de spoorwegen aangehouden en aan de politie overgedragen. De schade wordt in overleg met zijn moeder geregeld en hij wordt overgedragen aan het preventieproject LINK waar een passende matregel zal worden getroffen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --