Gemeente Dordrecht


---

Groeiende tevredenheid over onkruid op straten en stoepen

Vincent Brinkhof
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in 2003 en 2004 extra geld beschikbaar gesteld voor het verwijderen van het onkruid op alle stoepen en straten in de hele stad. Deze extra middelen worden vooral ingezet in de woonwijken, waar de onkruidoverlast op verharding het grootst is, en op de bedrijventerreinen. In een nog te publiceren onderzoek van het Sociaal Geografisch Bureau blijkt dat de bewonerstevredenheid over het verwijderen onkruid op stoepen en straten groeit. Deze positieve resultaten worden donderdag 27 mei tijdens een onkruidsafari aan de commissie Wonen en Leefbaarheid getoond.

De leden van de raadscommissie Wonen en Leefbaarheid bekijken per fiets de methoden van onkruidbestrijding die in de stad worden toegepast. Zij bezoeken ook verschillende groenobjecten, in het kader van "Dordrecht, kleurrijk groen".

Na de zomer worden de resultaten van 2003 en 2004 geëvalueerd en wordt een structurele werkwijze voor de onkruidbestrijding in Dordrecht voor 2005 opgesteld.

Achtergrond
Onkruid op straten en stoepen is veel inwoners van Dordrecht een doorn in het oog. Daarom gaat de gemeente de komende jaren, samen met de bewoners, het onkruid op verharding te lijf. Niet alleen door het te verwijderen, maar ook door de oorzaken aan te pakken. De onkruidbestrijding vindt plaats in de hele stad, binnen aanvaardbare kosten en belast het milieu minimaal.