Politie Zuid-Holland-Zuid

040514 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

14-05-2004 - Persberichten district I

JONGEN VALT VAN DAKTERRAS
DORDRECHT- Een vierjarig jongetje uit Hendrik Ido Ambacht is na een val van ongeveer 20 meter hoogte van een dakterras in kritieke toestand overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. Het ongeval gebeurde op donderdagmiddag, 13 mei 2004, omstreeks 16.45 uur, in een kantoorpand van een architectenbureau aan de Laan der Verenigde Naties. De moeder van het jongetje is werkzaam in dit kantoorgebouw. Zij had haar zoontje eerder die middag van school opgehaald omdat hij was gevallen. Hij had een hoofdwond opgelopen welke in het ziekenhuis behandeld is. Zijn moeder moest nog wat werk afmaken en nam haar zoontje mee. Spelenderwijs is het ventje op het dakterras terechtgekomen. Daar gooide hij via een opening in het ommuurde terras steentjes naar beneden. Daarbij viel het jongetje ongeveer 20 meter naar beneden en kwam op de straatstenen terecht. Ambulance personeel kreeg assistentie van personeel van de traumahelikopter en stabiliseerden het jongetje. Hij is per spoedtransport toestand met een ambulance onder politiebegeleiding overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam. Omstreeks 18.30 uur was zijn toestand stabiel.

AUTO KWIJT
DORDRECHT- Een 24 jarige man uit Dordrecht is zijn auto kwijtgeraakt. Dit gebeurde op donderdagmiddag, 13 mei 2004, omstreeks 14.00 uur, op het Kasperspad. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs. Omdat hij al verschillende keren bekeurd is voor het rijden zonder rijbewijs, is de auto in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op de Merwedestraat hebben politieagenten 16 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 12 keer het niet dragen van de autogordel, twee fietsers die tegen het verkeer inreden, 1 keer niet handsfree bellen en 1 keer geen geldig rijbewijs. De politieagenten hielden de controle op donderdag, 13 mei 2004, van 14.00 tot 15.00 uur. In totaal controleerden zij ongeveer 30 voertuigen.

ZWIJNDRECHT- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 16 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor diverse technische gebreken en te hoog vermogen. Ze hielden de controle op donderdagmiddag, 13 mei 2004, van 13.30 tot 16.15 uur, op het Norderstedtplein en de Klarinetsingel. In totaal controleerden zij 23 bromfietsen.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT- Een 40 jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling van een 17 jarige jongen uit Zwijndrecht. Dit gebeurde op donderdagavond, 13 mei 2004, omstreeks 19.00 uur op het Fazantplein. De jongen had onenigheid gehad met de zoon van de verdachte. De vader kwam verhaal halen en sloeg en schopte de jongen zodanig dat hij pijn had over heel zijn lichaam. Ook had hij blauwe plekken en een zere elleboog. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

SLEEPBOOT GEZONKEN; MAN VERMIST
ZWIJNDRECHT- Op vrijdagochtend, 14 mei 2004, rond middernacht is op de Oude Maas terhoogte van de Develhaven een sleepboot gekapseisd. De kapitein van de sleepboot, een 24 jarige man uit Dordrecht wordt vermist. Drie opvarenden van de reddingsbrigade Dordrecht wisten op tijd van de sleepboot te komen en konden worden opgepikt door een boot van hun brigade. De 24 jarige man welke in de stuurhut was ging met de sleepboot onder water. Ze werden door personeel van de ambulancedienst onderzocht. Van het drietal, twee mannen van 28 en 43 jaar uit Dordrecht en een 28 jarige vrouw uit Barendrecht, raakte de vrouw licht gewond. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Ze werden opgevangen in het politiebureau en kregen slachtofferhulp aangeboden. De sleepboot eigendom van rederij Muller uit Dordrecht sleepte een 80 meter lang Engels schip voor het evenement Dordt in Stoom naar Dordrecht. Een zoekactie waaraan door de brandweer en de reddingsbrigade met bootjes naar de man werd gezocht had geen resultaat. Duikers van de brandweer kregen assistentie van gespecialiseerde duikers van het bergingsbedrijf Smit Salvage uit Rotterdam. Ook deze zoekactie had geen resultaat. Het scheepvaartverkeer werd tijdens de zoekactie stilgelegd. Personeel van het Korps Landelijke Politiediensten stel een onderzoek in naar de oorzaak van het drama. De zoekactie, waaraan in totaal ongeveer 60 hulpverleners aan deelnemen, heeft tot ongeveer 05.00 uur geduurd. In de loop van vrijdagochtend, wordt de zoekactie langs de oevers in de omgeving voortgezet. Ook wordt de sleepboot zo spoedig mogelijk gelicht.