Politie Amsterdam-Amstelland

16 krakers gearresteerd
14-5-2004. Donderdagmiddag rond vier uur arresteerde de politie 16 krakers in de 1e Weteringdwarsstraat. Dit gebeurde na een melding dat deze personen zich onrechtmatig in een woning ophielden. Een aantal van de krakers zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij op dinsdagavond.

Uit nader onderzoek bleek dat vijf van de aangehouden mensen betrokken waren bij de het vechten. Deze vijf worden vrijdag voorgeleid bij de officier van justitie, evenals drie verdachten die eerder werden aangehouden. In het pand werden overigens ook een pitbull en een wapenstok met ingebouwd gasbusje gevonden.
Paarden mishandeld
14-5-2004. Donderdagmorgen hebben onbekenden in een manege in Amsterdam-Noord twee paarden mishandeld. Verzorgers ontdekten de gewonde paarden. Een vijf jaar oude merrie had een diepe steekwond in de schouder. Een andere merrie liep steekwonden op in het achterbeen. De verwondingen werden door een dierenarts gehecht. kan een doorbraak in deze zaak betekenen.

Daarnaast o.a. aandacht voor de langdurige ontvoering van een Colombiaan, een overval op een speelgoedwinkel in Amsterdam-Noord en de brandstichting van auto's in de Woutertje Pietersestraat, Orteliusstraat en Marco Polostraat. Mis het niet!