Politie Zuid-Holland-Zuid

040514 Hoeksche Waard

14-05-2004 - Persberichten district III

BROMFIETSCONTROLE
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een bromfietscontrole hebben agenten 11 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor overschrijding van de constructiesnelheid, het niet hebben van gele platen en voor het onverzekerd rijden. Twee bromfietsen werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren. De politieagenten hielden de controle op donderdagmorgen, 13 mei op de Langeweg. In totaal werden ongeveer 15 bromfietsen gecontroleerd.

CONTROLE
NUMANSDORP- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 42 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 18 keer het niet dragen van de autogordel en 24 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid. Ze hielden de controle op donderdag 13 mei 2004, op de Molendijk, Burgemeester de Zeeuwstraat en de Rijksstraatweg. Een 68 jarige man uit Oud-Beijerland is zijn rijbewijs kwijtgeraakt op de Molendijk. De man reed met zijn personenauto 124 km/uur terwijl aldaar 60 km/uur is toegestaan. Hij werd terplaatse bekeurd en moest zijn rijbewijs inleveren. In totaal controleerden de agenten 860 voertuigen.

AANRIJDING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
MIJNSHEERENLAND- Op donderdagmorgen, 13 mei 2004, omstreeks 09.40 uur, vond op de Provincialeweg N 489 terhoogte van de verkeerslichten van de kruising met de Raadhuislaan een kop staart aanrijding plaats tussen 2 personenautos. Er werd op dat moment in file gereden vanwege een tractor op de Provincialeweg. Een 27 jarige man uit Oss wilde met zijn personenauto linksaf slaan. Voor de verkeerslichten stond een voertuig, vermoedelijk een vrachtauto. Toen dit voertuig optrok en de 27 jarige man er achteraan reed ging de bestuurder van de vrachtauto rechtdoor in plaats van linksaf. De 27 jarige man zag toen dat het verkeerslicht voor linksaf nog op rood stond. Toen hij remde kon een achter hem rijdende personenauto, bestuurd door een 31 jarige man uit Capelle aan den IJssel niet meer op tijd stoppen en botste achter op zijn voorligger. De 27 jarige man uit Oss had nekklachten en werd onderzocht door personeel van de ambulancedienst. De politie is op zoek naar de bestuurder van de tractor en de bestuurder van een winkelwagen welke bij het verkeerslicht stonden of andere getuigen die iets van de aanrijding gezien hebben. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

SNELHEIDSCONTROLE
PUTTERSHOEK- Tijdens een snelheidscontrole op de Sportlaan hebben politieagenten 61 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. De controle werd gehouden op donderdag, 13 mei 2004, van 10.00 tot 13.00 uur. In totaal werden 831 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur.

AANRIJDINGEN MET LETSEL
MIJNSHEERENLAND- Op donderdagmiddag, 13 mei 2004, omstreeks 12.20 uur, vond op de kruising Romeinseweg met de Provincialeweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een personenauto, bestuurd door een 60 jarige vrouw uit Heinenoord, reed via de Romeinseweg de kruising op en verleende geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 57 jarige vrouw uit Westmaas. Een aanrijding volgde. De 60 jarige vrouw uit Heinenoord werd met letsel aan gezicht, nek en borst per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

NUMANSDORP- Op donderdagmiddag, 13 mei 2004, omstreeks 15.50 uur, vond op het Numansgors een frontale aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 41 jarige man uit Numansdorp reed bij het nemen van een bocht gedeeltelijk met zijn auto op de verkeerde weghelft. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 69 jarige man uit het Duitse Neunkirchen. Een frontale aanrijding volgde. De 41 jarige man klaagde over pijn in zijn borst en werd per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis te Rotterdam. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

RIJDEN ONDER INVLOED
ZUID-BEIJERLAND- Op vrijdagochtend, 14 mei 2004, omstreeks 02.30 uur, is op de Hogeweg een 27 jarige man uit Goudswaard aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een bekeuring en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

NIEUW-BEIJERLAND- Op vrijdagochtend, 14 mei 2004, omstreeks 02.40 uur, is op het Buitenom een 46 jarige man uit Goudswaard aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een bekeuring en een rijverbod van 3 uren heengezonden.