Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht 14-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed

VINKEVEEN Op donderdag 13 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.45 uur controleerden politiemensen op de Baambrugse Zuwe een 37-jarige automobilist uit Tiel. Bij de blaastest blies hij een A (Alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 310 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Commentaar niet op prijs gesteld

MAARSSEN Op donderdag 13 mei werd een automobilist mishandeld na commentaar op twee inzittenden van een andere auto.

Rond 18.40 uur bevond een 43-jarige automobilist uit Bunnik zich op het parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Planetenbaan. Hij zag dat twee mannen van hun snelle maaltijd hadden genoten, in hun auto stapten en vervolgens een verpakking in het water gooiden. Vanuit zijn auto zei de Bunniker daar iets van in de trant van: moet dat nou?. Dat viel kennelijk niet in goede aarde: de bijrijder stapte uit de auto en liep naar hem toe. Door het geopende portierraam kreeg de Bunniker een vuistslag in het gezicht, waarna de verdachte terug naar zijn auto liep, instapte en de twee mannen wegreden.

De verdachte liep een pijnlijke wang en een verbogen bril op. Hij deed aangifte van mishandeling. De politie stelt aan de hand van het kenteken van de auto van de verdachte een onderzoek in.