Politie Zuid-Holland-Zuid

040514 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

14-05-2004 - Persberichten district II

SNELHEIDSCONTROLE
HOOGBLOKLAND- Tijdens een snelheidscontrole op de Bazeldijk hebben politieagenten 43 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. De controle werd gehouden op donderdagmorgen, 13 mei 2004, van 08.00 tot 10.00 uur. In totaal werden 432 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM- Op donderdagmorgen, 13 mei 2004, omstreeks 07.30 uur, vond op de Stationsweg een aanrijding plaats tussen een fiets en een bromfiets. Een 25 jarige vrouw uit Gorinchem reed op haar fiets over de Stationsweg. Terhoogte van de busstandplaats reed een bromfietser haar achterop en botste tegen haar spatbord. Beide bestuurders kwamen ten val. De bromfietser stond op en reed zonder wat te zeggen of achterom te kijken weg. De vrouw liep door haar val een zere knie op. Haar fiets raakte beschadigd. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de bestuurder van de bromfiets. De bestuurder van de zwarte bromfiets droeg een zwarte helm, een zwarte jas, een blauwe spijkerbroek en sportschoenen. De politie verzoekt de bromfietsbestuurder of getuigen die iets gezien hebben te bellen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op vrijdagochtend,14 mei 2004, omstreeks 01,30 uur, is op de Burgemeester Keijzerweg een 29 jarige man uit Papendrecht aangehouden. De man vond het nodig om al langsfietsend politieagenten te beledigen. Ook reed hij zonder verlichting op zijn fiets. Hij werd aangehouden en agenten roken alcohol. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met twee bekeuringen heengezonden.

PAPENDRECHT- Op vrijdagochtend, 14 mei 2004, omstreeks 01.05 uur, is een 41 jarige man uit Papendrecht met een personenauto op de Noordhoek de rivier de Noord ingereden. Hij kon zelf uit de auto komen en raakte onderkoeld. Hij is per ambulance met nek en spierklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij alcohol had gedronken werd hij aangehouden. Van hem is een bloedproef afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij teveel alcohol heeft gedronken. Tevens is de verdachte niet in het bezit van een rijbewijs. De auto verdween geheel onder water en wordt in de loop van de dag weggetakeld.

GORINCHEM- Op vrijdagochtend, 14 mei 2004, omstreeks 03.25 uur, is op de Krabsteeg een 21 jarige man uit Woudrichem aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ruim boven de streep dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij met een bekeuring en een rijverbod van 5 uren heengezonden. Omstreeks 06.10 uur, is de verdachte op de Stationsweg voor de tweede aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. Hij was ondanks de invordering van zijn rijbewijs en een rijverbod toch weer gaan rijden. In het bureau blies hij opnieuw ruim boven de streep. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.