Gemeente Helmond


---

Platform Verkeersveiligheid

In 1988 is het platform Verkeersveiligheid ingesteld om tot een effectievere bevordering van het verkeersveiligheidsbeleid te komen. Dit door betere coördinatie van bestaande activiteiten. Vanaf 2004 richt het Platform Verkeersveiligheid zich in het bijzonder op het initiëren, afstemmen en uitzetten van mensgerichte acties/maatregelen. Onderwerpen die betrekking hebben op de infrastructuur worden niet behandeld in het Platform Verkeersveiligheid, tenzij deze betrekking hebben op:

* de schoolomgeving en/of schoolroutes

* infrastructurele maatregelen die een directe relatie hebben met het beïnvloeden van verkeersgedrag

of tenzij:

* het team Verkeer en Vervoer en/of het college van Burgemeester en Wethouders het platform vraagt advies uit te brengen over infrastructurele maatregelen. Te denken valt bijvoorbeeld aan advies over de voorrang van fietsers op rotondes.

Platform Verkeersveiligheid

* Doelen Platform Verkeersveiligheid

* Doelgroepen Platform Verkeersveiligheid
* Taken Platform Verkeersveiligheid

* Samenstelling Platform Verkeersveiligheid
* Vergaderdata 2004

---

Doelen Platform Verkeersveiligheid

* Het verbeteren van het verkeersgedrag van alle weggebruikers
* Het bevorderen van een betere afstemming en samenwerking van activiteiten met betrekking tot verkeersveiligheid tussen diverse instanties en gemeentelijke diensten

* Specifieke aandacht voor gedragsbeïnvloedende maatregelen voor specifieke doelgroepen zoals kinderen, ouderen en gehandicapten
* Gevraagd en ongevraagd adviseren over verkeersveiligheid. Verkeersveiligheidsvraagstukken kunnen rechtstreeks aan het Platform Verkeersveiligheid ter advisering worden voorgelegd.