1e persbericht van vrijdag 14 mei 2004

Eindhoven 14-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten inbraak aangehouden

Op de Zanddreef zijn vrijdag om 0.45 uur vier Eindhovenaren van 16, 17, 18 en 19 jaar oud aangehouden. Een getuige meldde dat vier personen over een hek klommen bij een school aan het Zandkasteel. De politiemensen die ter plaatse gingen zagen twee jongens weglopen bij een in aanbouwzijnd gebouw aan het Zandkasteel. Dit gebouw ligt vlak bij de school. De twee liepen naar een auto en wilden instappen. In de auto zaten al twee personen. Alle vier de jongens zijn aangehouden. Zij hadden gereedschap bij zich dat mogelijk van diefstal afkomstig is. Van het gebouw waar zij vandaan kwamen was een plaat verwijderd zodat toegang tot het gebouw verkregen kon worden. De vier zijn ingesloten.

Helmond: Motorrijder ernstig gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen een auto met een 23-jarige Helmonder en een motor bestuurd door 27-jarige man uit Helmond, donderdag om 23.55 uur op de kruising A270 Brandevoortse Dreef, is de motorrijder ernstig gewond geraakt. De motorrijder reed vanuit de richting Helmond de kruising op en sloeg linksaf, richting Brandevoort. De automobilist kwam vanuit de richting Eindhoven en reed vermoedelijk door rood licht. Hij bleek ook gedronken te hebben en blies 1,2 promille. Hij werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is met een verbrijzeld been en bekken en inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Diefstallen tijdens schoolfeest

Tijdens een schoolfeest op een school in Helmond zijn door het onderwijzend personeel twee Helmonders van 17 jaar en een even oude jongen uit Aarle Rixtel aangehouden. Zij werden betrapt bij de diefstal van enkele portemonnees en gsms. De drie verdachten zijn overgegeven aan de politie. Ze zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Man bedreigt kinderen vriendin

Een 38-jarige Helmonder is donderdag om 20.50 uur op het politiebureau in Helmond aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij eerder op de avond twee kinderen van zijn vriendin, 12 en 13 jaar oud, heeft bedreigd. Dat gebeurde met een luchtdrukpistool. Het luchtdrukpistool is in beslaggenomen. De man is voor onderzoek ingesloten. De vader van de kinderen meldde de bedreiging.

Budel: Verkoop weed aangepakt

De politie van Cranendonck heeft donderdag om 21.45 uur in haar woning aan de Europalaan-Zuid een 51-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van de verkoop van weed. De politie startte een onderzoek naar de handel na klachten over overlast in de buurt. Gisterenavond werden enkele klanten aangehouden. Opvallend was dat het vooral minderjarigen waren. Na verhoor konden de klanten naar huis. De vrouw is ingesloten voor onderzoek. In de woning werd een kleine hoeveelheid weed gevonden. Dat is in beslaggenomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg is vrijdag tussen 8.30 en 11.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 1066 passanten reden er 88 te hard. De snelste reed 73 km/u. 50 is toegestaan.

Nuenen / Geldrop: Veel verbalen bij bromfietscontrole

In Nuenen en Geldrop is donderdagmiddag en avond een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn ongeveer 80 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er zijn 42 verbalen uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid, 5 voor versleten banden, 4 geen helm, 4 geen gele / oranje plaat, 9 het niet kunnen tonen van een certificaat, 1 voor het niet hebben van een certificaat, 12 voor het niet kunnen tonen van de verzekeringspapieren, 2 voor onverzekerd rijden, 2 voor het rijden onder de 16 jaar en 5 voor het rijden op voetgangersgebied, op de weg of niet voldoende rechts rijden.