BACARDI NEDERLAND


Persbericht

Gouda, 14 mei 2004

Bacardi 'keeps the beach clean' van Cadzand tot Castricum

Bacardi Nederland N.V. draagt opnieuw bij aan het schoonhouden van de stranden. Zij plaatst voor het derde achtereenvolgende jaar glasbakken met het Bacardi Breezer-logo langs de Nederlandse kust om hiermee een fundamentele bijdrage te leveren aan het terugdringen van glasafval op de stranden en het verhogen van de glasrecycling in het algemeen. Van Cadzand tot Castricum staan de bakken deze zomer -van april tot en met september- weer bij de strandpaviljoens. Dit initiatief wordt gesteund door de Nederlandse strandgemeenten, strandpaviljoenhouders en de Stichting Promotie Glasbak.

Verantwoordelijkheid
De introductie van de populaire Bacardi Breezer in Nederland bracht ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee, mede op het gebied van verpakkingen en milieu. Het Convenant Verpakkingen, dat in 2002 door het bedrijfsleven werd ondertekend, schrijft voor dat in 2005 90% van het eenmalige glas gerecycled dient te worden (wat op dit moment 78% is). Bacardi Nederland N.V. heeft hier - naast participatie in algemene initiatieven - ook zelf invulling aan willen geven. Zij is om die reden in 2002 begonnen met het plaatsen van glasbakken met de tekst 'Lets keep the beach clean' langs de Nederlandse kust.

Succes
De glasbakken met het Bacardi Breezer-logo zijn vanaf het begin enorm succesvol geweest. De stranden waar de glasbakken staan, zijn aanmerkelijk schoner geworden. Consumenten is een makkelijke manier aangereikt om een bijdrage te leveren in de glas- en afval problematiek. In 2002 is met de glasbakken met het Bacardi Breezer-logo 270 ton glas opgehaald. In 2003 is deze hoeveelheid zelfs overtroffen met 70 ton, wat een totaal van 340 ton glas op heeft geleverd. Mark de Witte, directeur Bacardi Nederland N.V.: 'We hopen deze hoeveelheid dit jaar uiteraard weer te overtreffen en natuurlijk dat het een fantastische zomer wordt'.

Bacardi Nederland N.V.
Bacardi Nederland N.V. is het grootste premium spirits & wines bedrijf van Nederland en is een volle dochter van multinational Bacardi Ltd. Bacardi Nederland N.V. opereert vanuit haar kantoor in Gouda waar ruim 75 personen werkzaam zijn.
Bekende merken van Bacardi Nederland N.V. zijn onder meer Bacardi Carta Blanca, Bacardi Breezer, Bacardi Limón, Martini vermouth, Martini Asti, Fiero, Jack Daniel's, Southern Comfort, Finlandia, Offley port, Osborne sherry and port, Osborne Solaz, Eristoff vodka, Eristoff premixen, Glenmorangie, Glen Deveron, Ardbeg, Veuve Amiot, Ypioca cachaça en Bombay Gin.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en digitale tekst- en beeldmaterialen: Anne Marie Touw: 0182 569999 / atouw@bacardi.com

14 mei 04 12:13