Gemeente Woudrichem

14/05/2004
GEZOCHT: Figuranten voor rampenoefening

Een ramp in de gemeente. Het is te hopen dat we daar nooit mee te maken krijgen. Maar natuurlijk kan zich ook in onze gemeente onverwachts een ramp voordoen. Daarom is het belangrijk dat de gemeenten met alle hulpverleningsinstanties regelmatig oefenen hoe men moet handelen bij een ramp of ernstig incident.

Voor zaterdag 6 november a.s. staat er een grote rampenoefening voor de gemeenten in het Land van Heusden en Altena op het programma. Voor het slagen van de oefening is het noodzakelijk dat er 300 a 400 figuranten meewerken. De figuranten worden geworven onder de inwoners van het Land van Heusden en Altena.

Rampenoefening

Wij zijn daarom op zoek naar belangstellenden die aan de oefening willen meedoen. Om de oefening zo realistisch mogelijk uit te voeren zoeken wij figuranten uit alle denkbare categorieën (o.a. jongeren, ouderen, kinderen, baby's, ouders, grootouders, gehandicapten, enzovoort).

Voor deelname aan de oefening wordt een vergoeding verstrekt van 5,-- per persoon. Misschien is het een mooi idee voor verenigingen om zich collectief aan te melden en de vergoeding beschikbaar te stellen voor de clubkas. De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem roepen belangstellenden op om zich als figurant aan te melden door het insturen van dit antwoordformulier. Verenigingen kunnen zich ook collectief aanmelden door de gegevens op een totaallijst te plaatsen.

Of u daadwerkelijk als figurant wordt ingezet hoort u te zijner tijd.

De oefening begint op zaterdag 6 november a.s. om 9.00 uur en zal naar verwachting tot ongeveer 14.30 uur duren (voor lunch wordt gezorgd). De in te zetten figuranten ontvangen tijdig nadere informatie met betrekking tot plaats en tijdstip, waar men zich moet melden. De deelnemers dienen er rekening mee te houden dat ze ruim voor aanvang van de oefening aanwezig dienen te zijn.

U doet toch ook mee!

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

voor Aalburg, de heer J. Westerlaken,
voor Werkendam, de heer M. van Eeten,
Voor Woudrichem, de heer A. Mulder, tel. 0416-698734 tel. 0183-507209
tel. 0183-308193

Belangstellenden kunnen zich tot 1 juni a.s. aanmelden.