Gemeente Gouda


datum: 14 mei 2004
afdeling: Communicatie en pers-voorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: 0182-588393

Wethouder Jaap Warners treedt per 1 juli 2004 terug als wethouder van de gemeente Gouda

Jaap Warners: "Met het verstrijken van de tijd en met name de laatste jaren heb ik mijzelf de vraag gesteld hoe lang ik deze functie kan blijven vervullen. Ik wil namelijk niet verhelen dat de intensieve manier waarop ik meen mijn werk te moeten doen een zware wissel trekt. En ik wil mijzelf behoeden voor 'metaalmoeheid'.

Onlangs heb ik de knoop doorgehakt; het is mooi geweest. De wetenschap dat veel - voor deze bestuurspe-riode bepalende - bestuurlijke beslissingen zijn genomen of verregaand zijn voorbereid (bijvoorbeeld Opti-maForma), heb ik hierbij uitdrukkelijk meegewogen.

Deze beslissing heeft mij veel moeite gekost en ik hoop oprecht op uw begrip. Ik heb het namelijk als een groot voorrecht ervaren in de afgelopen jaren de stad en haar inwoners te mogen dienen."

De huidige portefeuille van wethouder Warners bevat financiën, belastingen en grondzaken; stedelijk beheer en milieu; economische zaken en cultuur. Jaap Warners is voor de Partij van de Arbeid sinds 1982 actief in de gemeentelijke politiek, achtereenvolgend als raadslid, fractievoorzitter en sinds 1990 als wethouder.


- einde bericht -