Ingezonden persbericht


Lockheed Martin kiest voor Siebel Systems in kader van F-35 Joint Strike Fighter-programma

Siebel Business Applications levert support en service voor het F-35 Joint Strike Fighter Team

SAN MATEO, California - 11 mei 2004-Lockheed Martin heeft Siebel Systems gekozen als leverancier van een van de centrale componenten voor het ALIS-systeem (Autonomic Logistics Information System) van de F-35.

Met de hulp van de Siebel business-applicaties gaat het F-35 JSF Team de internationale gevechtsvliegtuigpiloten ondersteunen waar zij zich ook ter wereld op dat moment bevinden. Het gaat daarbij om direct inzetbare, commerciële software die op een totaal nieuwe manier wordt gebruikt om de wapensystemen van de internationale vloot van F-35's door middel van pro-actieve en gerichte service operationeel te houden.

De F-35 is een supersonisch stealth-toestel, ontworpen ter vervanging van diverse verouderde gevechtsvliegtuigen van de Amerikaanse legereenheden (Air Force, Navy en Marine Corps), de Britse Royal Air Force en Royal Navy en de luchtmachteenheden van een groot aantal geallieerde naties. Het ALIS-systeem functioneert daarbij als informatie-infrastructuur, in de vorm van een internationaal netwerk van informatie voor onderhoudstechnici waar ook ter wereld. ALIS is een autonoom systeem, wat wil zeggen dat het zelfstandig, zonder tussenkomst van menselijke operators, reageert op interne en externe stimuli. Het systeem levert totale informatie over de status van de toestellen en het te verrichten onderhoud, compleet met de locatie van de diverse onderdelen. Op dit moment is voor elk uur dat een militair vliegtuig in de lucht is, zo'n tien uur onderhoud nodigMet dit nieuwe, autonome systeem zal die verhouding naar verwachting aanzienlijk gunstiger worden.

Het onderhoud van de vloot van F-35's wordt verzorgd door een samenwerkend team van internationaal opererende technici en dus worden er zeer hoge eisen gesteld aan de doelmatigheid van de geografisch gedifferentieerde onderhoudssystemen. Er is, met andere woorden, behoefte aan een oplossing die verder gaat dan enig ander militair systeem in de geschiedenis van de wapenindustrie.

De bijdrage van Siebel Service en Siebel Analytics aan het JSF-programma zal gaan bestaan uit een pro-actieve benadering van onderhoudsbehoeften (inclusief het voorspellen van het falen van wapensystemen), waardoor op voorhand kan worden bepaald wanneer bepaalde wapensystemen aan onderhoud toe zijn om op die manier de operationele inzetbaarheid van de toestellen te optimaliseren," aldus Brian Stone, general manager van Siebel Public Sector. "Via deze geïntegreerde, multi-channel service-oplossing wordt het JSF Team in staat gesteld de vloot van F-35's maximaal operationeel te houden en tijdig, accuraat onderhoud van het toestel te garanderen."

Siebel business-applicaties richt zich op het verbeteren van service-productiviteit door middel van automatisering, vereenvoudiging en stroomlijning van service-procedures. Bij het hier beschreven systeem gaat het daarbij bovendien om één centraal overzicht van alle onderhoudsactiviteiten, oplossingen voor eventuele problemen, vragen en communicatie. Hierdoor kunnen alle organisaties die bij het onderhoud van de F-35 betrokken zijn, probleemloos informatie uit wisselen. Door deze gebundelde opzet van centrale informatie, waarin personeel en materieel bij elkaar worden gebracht, kan het wapensysteem op vol vermogen functioneren en wordt het gebruik van de essentiële technische middelen geoptimaliseerd.

Siebel Service zorgt daarbij voor een complete service-oplossing waarbinnen alle aanvragen en reacties kunnen worden afgehandeld, ongeacht locatie of communicatiemedium. Aanvragen vanuit het veld, via e-mail, internet of telefoon, worden gericht doorgestuurd naar de geëigende bestemming om ervoor te zorgen dat de juiste onderhouds- of technische instantie kan voorzien in de behoefte die op dat moment actueel is. Het systeem zorgt bovendien voor zinvolle automatische beantwoording van e-mail en helpt service-personeel in het veld bij het verstrekken van eenduidige en accurate informatie.

De rol van Siebel Analytics is het verzorgen van inzicht in alle aspecten van het presteren van het wapensysteem, in de vorm van 'command and control' overzicht en transparantie van middelen, waardoor het JSF Team in real-time kan reageren op vragen met betrekking tot afwijkingen en reparaties en altijd volledig op de hoogte is van responstijden bij service-aanvragen en andere KPI's (Key Performance Indicators). Deze complete Business Intelligence tool zorgt er tevens voor dat betrokken personeel, op basis van hun functie en verantwoordelijkheden, pro-actief wordt geïnformeerd over alle variaties in systeemprestaties en KPI's, zodat de vloot van gevechtstoestellen maximaal operationeel kan worden gehouden.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4.000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op http://www.siebelsystems.nl/.

# # #
Siebel is een, al dan niet gedeponeerd, handelsmerk van Siebel Systems, Inc. Alle andere namen van producten en bedrijven zijn het eigendom van de respectieve eigenaars en worden uitsluitend vermeld om redenen van identificatie.

Met uitzondering van historische informatie heeft de inhoud van dit persbericht betrekking op situaties in de toekomst, waarbij sprake is van risico en onzekerheid.Het succes van de beschreven overeenkomsten en producten en de toekomstige bedrijfsresultaten van Siebel Systems kunnen afwijken van de resultaten zoals omschreven of voorspeld in uitspraken die betrekking hebben op toekomstige situaties, op basis van factoren als, onder andere, de risico's die verbonden zijn aan nieuwe versies of nieuwe producten, de beschikbaarheid en/of implementatie van producten en services van Siebel Systems, onvolkomenheden of technische gebreken in producten, technische ontwikkelingen, afhankelijkheid van Internet, significante bijkomende concurrentie nu of in de toekomst en de behoefte aan voortgezette uitbreiding van productdistributie en aanbod van diensten. Verdere informatie over factoren die de financiële resultaten van Siebel Systems zouden kunnen beïnvloeden, is te vinden in het Jaarrapport, formulier 10-K, het Kwartaalrapport, formulier10-Q, en andere rapportages aan de Securities and Exchange Commission, beschikbaar op www.sec.gov.Siebel Systems gaat geen verplichtingen aan ten aanzien van actualisering van de informatie in dit persbericht.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000

Karin Schop
Account Executive
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304347
Mobile: + 31 6 15071702
Fax: +31 20 5304331
E-mail: karins@text100.nl
URL: www.text100.nl