Ingezonden persbericht


Bruce Henderson nieuwe CEO van Imation

Technologieveteraan brengt kennis van Invensys, TRW en McKinsey met zich mee

Schiphol-Rijk (Nederland), 14 mei 2004 - De Raad van Commissarissen van Imation Corp. heeft Bruce Henderson (54 jaar) benoemd tot chief executive officer. Henderson volgt hiermee Bill Monahan op die dit jaar met pensioen gaat. Bill Monahan zal Bruce Henderson adviseren gedurende de overgangsperiode.

De Raad van Commissarissen van Imation zegt: "Bruce Henderson brengt strategisch inzicht met zich mee en is de ervaren leider die het succes van Imation kan voortzetten. Bruce heeft zich bewezen in tal van (technologie-)branches. De Raad bedankt Bill voor zijn leiderschap in de afgelopen acht jaar en de sterke basis op welke wij verder kunnen bouwen voor de toekomst."

Henderson voegt hier aan toe: "Ik ben blij met de mogelijkheid om verder te mogen bouwen op de succesvolle basis die Bill Monahan en zijn mensen hebben gebouwd en ik zie er naar uit het volgende hoofdstuk in Imation's geschiedenis te schrijven."

Henderson was eerder chief executive bij Edgecombe Holdings LLC. Daarvoor was hij chief executive bij Invensys Control Systems en Invensys Software Systems. Alvorens hij naar Invensys kwam, heeft hij dertien jaar bij TRW en ruim vijf jaar bij McKinsey & Company gewerkt. In deze laatste functie was hij gespecialiseerd in bedrijfsstrategie van IT-bedrijven. Gedurende deze periode heeft Henderson in Nederland, Zweden en Zwitserland gewoond.

Henderson is momenteel directeur van Universal Electronics. Daarnaast is hij directeur van de Lean Enterprise Institute, een opleidingsinstituut en onderzoekbureau dat principes van het productiesysteem van Toyota, beter bekend als 'Lean Production en Lean Thinking', toepast.

Bruce Henderson heeft ook schrijverservaring. Zo is hij mede-auteur van Lean Transformation: How to Transform Your Business Into a Lean Enterprise (Oakley Press, 1999), en A Workbook for Assessing Your Lean Transformation (LTCreations, 2001).

Foto: Bruce Henderson, CEO Imation Corporation

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische- en optische- verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Met meer dan driehonderd patenten en dankzij meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In maart 2004 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation International B.V.
Theo Bouwmans
00 31 (20) 654 21 57
tgbouwmans@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl