Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 mei 2004 Monique Oude Wolbers

Gevaarlijk weggedrag

Automobilist wil controle ontlopen en brengt verkeer in gevaar

Haaksbergen

Op donderdag 13 mei omstreeks 10.51 uur wil de politie op de Scholtenhagenweg een auto controleren. De bestuurder van de auto, een bedrijfsauto, gaat er bij het zien van de politie tussenuit. Hij rijdt daarbij in op het tegemoetkomend verkeer, die daardoor moeten remmen en uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Op de kruising met de Eibergsestraat rijdt de bestuurder links langs de middengeleider en door het rode licht om de straat rechtdoor over te steken. Uiteindelijk rijdt hij zich klem op de Schaepmanstraat. De bestuurder en de bijrijder verlaten de auto en gaan er vandoor. De politie treft de bestuurder aan in de Molenstraat en houdt hem aan. Het betreft een 27-jarige Enschedeër. Als reden voor zijn gedrag gaf hij aan dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De verdachte krijgt voor zijn rijgedrag en het rijden zonder rijbewijs een proces-verbaal. Daarnaast is de auto op technische gebreken onderzocht. Daaruit kwamen zoveel en dusdanige gebreken naar voren, dat het deel I van het kentekenbewijs is ingenomen. (bps: 04-058992

Aanhouding wegens diefstal fiets

Man aangehouden nadat een beveiligingsmedewerker hem had betrapt op diefstal van een fiets

Enschede

Op donderdag 13 mei omstreeks 11.58 uur ziet een beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis aan het Ariensplein hoe een man een fiets steelt. Hij wil de verdachte tegenhouden, doch onder bedreigingen weet hij te ontkomen. De inmiddels gearriveerde politie kan de verdachte aan de Ripperdastraat aanhouden. Het betreft een 29-jarige Enschedeër. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. De fiets is naar het bureau gebracht. (bps: 04-059079)

Politie lost diefstal uit woningen op

Na een diefstal uit een woning kan de politie een verdachte aanhouden waarna zes zaken opgelost worden

Enschede

Op 9 april jl. vond een insluiping plaats in een woning aan de Jan Cornelis de Rijpstraat. Terwijl de bewoners in de achtertuin aan het werk waren, zag de verdachte kans de woning binnen te gaan. Hij werd daar door de bewoners in de woning overlopen. Met een smoes wist hij de bewoners om de tuin te leiden. Achteraf bleek dat er een portemonnee met inhoud was weggenomen. Aan de hand van het daarna ingestelde onderzoek kon de politie op 23 april een 38-jarige Enschedeër aanhouden. Meerdere soortgelijke zaken, in totaal zes, konden bij deze verdachte worden gebracht. De insluipingen vonden plaats in woningen aan de Spireastraat (inbraak), Wethouder Nijhuisstraat, G.J. van Heekstraat, Venusstraat en Pijlhovenstraat. Met een gestolen pinpas aan de Spireastraat wist de verdachte nog eens 1200 euro te pinnen. De verdachte ontkent alle hem te laste gelegde zaken. Er zijn geen van de gestolen goederen terug gevonden. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-043848)

Aanhouding op heterdaad

Twee mannen aangehouden terwijl ze inbreken in een bouwkeet

Enschede

Op vrijdag 14 mei omstreeks 00.50 uur gaat de politie op een melding af van een inbraak op een bouwterrein aan de Usselerweg. Zij zien daar op het terrein twee personen wegrennen. Terwijl de verdachten een schutting over klimmen, kan de politie een van hen, een 33-jarige Enschedeër aanhouden. De tweede verdachte, een 27-jarige Enschedeër wordt in een gangetje tussen woningen aan de Sterkerstraat aangehouden. Op het terrein blijkt een van de aanwezige bouwketen open gebroken. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-059387)

Aanhouding na winkeldiefstal

Politie houdt twee mannen aan na diefstal kleding uit een winkel

Enschede

Op donderdag 13 mei omstreeks 13.17 uur krijgt de politie een melding dat personeel van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein twee mannen heeft gepakt wegens diefstal van kleding uit die winkel. De verdachten hadden een aantal broeken weggenomen. De politie houdt beide verdachten aan en geeft de twee gestolen broeken terug aan de winkeleigenaar. Een van de verdachten, een 35-jarige Enschedeër kan na verhoor het bureau met een proces-verbaal verlaten. De tweede verdachte, een 23-jarige Hagenaar is wegens recidive in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-059105)

Aanhouding na winkeldiefstal

Politie houdt man aan na diefstal van bier uit een winkel

Enschede

Op donderdag 13 mei omstreeks 15.39 uur krijgt de politie wederom een melding van een winkeldiefstal. Ditmaal heeft de verdachte twee blikjes bier weggenomen bij een winkel aan de Brinkstraat. Het personeel achtervolgt de verdachte, waarbij een van hen, een 45-jarige Enschedeër door de verdachte wordt geslagen. Hij raakt door de klap uit balans en komt tegen een geparkeerde auto te vallen. Deze auto raakt beschadigd hierdoor. Het andere personeelslid zet de achtervolging door en weet op de van der Waalslaan de verdachte te stoppen. De politie houdt hem aan. De verdachte betreft een 44-jarige Enschedeër. Aan het bureau blijkt dat de verdachte nog gezocht wordt voor diefstal van benzine in Hengelo. Hij wordt daarop in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-059203)

Onder invloed, rijbewijs ingenomen

Automobiliste veroorzaakt eenzijdig ongeval en blijkt onder invloed

Weerselo

Op donderdag 13 mei omstreeks 15.22 uur rijdt een 49-jarige Oldenzaalse over de Lemselosestraat. Ze raakt met de auto van de weg en komt in het struikgewas tot stilstand. Een omstander brengt haar naar huis. Als de politie haar in haar woning opzoekt constateren zij alcoholgebruik en houden de vrouw aan. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,85 o/oo. Haar rijbewijs wordt ingenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-059224)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen twee auto's op kruising

Zenderen grens Borne

Op donderdag 13 mei omstreeks 20.18 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Bornerbroeksestraat met de Braamhaarsstraat. Een 24-jarige automobilist uit Bornerbroek reed over de Bornerbroeksestraat, komende vanaf Borne. Bij genoemde kruising zag hij een auto van rechts naderen. Deze auto stopte aanvankelijk om direct daarna weer iets op te trekken. De 24-jarige schrok daar zo van dat hij uit alle macht remde. Zijn voorwiel blokkeerde en zijn auto werd hierdoor onbestuurbaar. Hij schoof met zijn auto de kruising over en trok daarbij naar rechts. Hierdoor kwam hij in aanrijding met de andere auto, bestuurd door een 32-jarige Almeloër. De inzittende van de 24-jarige, een 17-jarige Bornerbroekse is met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Naar de toedracht stelt de politie nog een nader onderzoek in.(bps: 04-059336)

Eenzijdig ongeval met letsel

Vrouw rijdt in een bocht met haar auto tegen een boom

Albergen

Op donderdag 13 mei omstreeks 15.31 uur rijdt een 63-jarige Almelose in haar auto over de Broekzijdeweg. In een bocht naar links rijdt ze door nog onbekende oorzaak rechtdoor en komt tegen een boom tot stilstand. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-0599225)

Bromfietser veroorzaakt aanrijding

Bromfietser gewond na aanrijding

Losser

Op donderdag 13 mei omstreeks 13.54 uur rijdt een 16-jarige bromfietser uit Losser over de Lutterstraat vanuit de richting De Lutte. Hij haalt in een bocht een voor hem rijdende 16-jarige bromfietser uit Overdinkel in. Tijdens het inhalen komt hij met die bromfietser in aanraking. De Overdinkelaar komt daardoor op de andere weghelft terecht en in aanrijding met zojuist tegemoetkomende auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Losser. De Overdinkelaar komt te vallen en loopt daarbij een diepe snijwond op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de 16-jarige Lossernaar wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-059138)

Hennepkwekerij geruimd

Politie treft hennepkwekerij aan en houdt verdachte aan

Oldenzaal

Op donderdag 13 mei stelt politie een onderzoek in, in een woning aan de Burgemeester Wallerstraat. Zij treft daar in twee slaapkamers een professionele en in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal gaat het om 350 bijna volgroeide planten. Alle planten en bijbehorende apparatuur worden ter vernietiging in beslag genomen. De 55-jarige bewoner wordt als verdachte aangehouden en kan na verhoor met een dagvaarding het bureau verlaten. (bps: 04-059057)

Politie voorkomt steekpartij

Man aangehouden nadat hij andere man met een mes wilde steken

Almelo

Op donderdag 13 mei omstreeks 14.46 uur werd een vechtpartij gemeld op het Marktplein. Naar later bleek waren twee families met elkaar in conflict. Beide families waren op weg naar het politiebureau om aangifte te doen en kwamen elkaar op het Marktplein tegen. Dat ontaardde in een vechtpartij. Stadswachten ter plaatse wisten twee mannen, waarbij een van hen een mes in zijn hand had, naar het politiebureau te bewegen. Eenmaal in het bureau probeerden ze met assistentie het tweetal te overmeesteren en aan te houden. Daarbij zag een van de mannen, een 37-jarige Almeloër nog net kans met zijn mes een stekende beweging naar de andere man, zijn 30-jarige broer, te maken. Het mes ketste af, waardoor ongelukken zijn voorkomen. De 37-jarige is aangehouden en opgesloten. Hem wordt poging tot doodslag te laste gelegd. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt op vrijdag 14 mei voorgeleid voor de rechter-commissaris. (bps: 04-059145)

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt bromfietser aan, die daarbij gewond raakt

Hoge Hexel

Op donderdag 13 mei omstreeks 13.23 uur rijdt een 29-jarige automobilist uit Wierden in een bedrijfsauto over de Hexelseweg in de richting Daarle. Bij de inrit naar de camping wil hij rechts af. Hij verleent daarbij geen voorrang aan een 18-jarige bromfietser uit Den Ham, die in dezelfde richting rijdt over het fietspad. De bromfietser komt na de aanrijding in aanraking met het reclamebord van de camping en loopt een beenfractuur op. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Zijn bromfiets is voor technisch onderzoek door de politie meegenomen. (bps: 04-059120)

Rijden onder invloed

Automobilist verkeert onder invloed van alcohol

Aadorp

Op vrijdag 14 mei omstreeks 03.30 uur controleert de politie een auto op de Westermaatweg. Bij de 37-jarige automobilist uit Vriezenveen wordt alcoholgebruik geconstateerd. Ze houden daarop de verdachte aan. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,9 o/oo. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van 3 uur en een transactie. (bps: 04-059414)

Beroving met geweld

Jongen wordt onder bedreiging met een mes van zijn GSM beroofd

Almelo

Op donderdag 13 mei omstreeks 20.07 uur doet een 17-jarige jongen uit Almelo bij de politie aangifte van beroving. Hij was tegen 18.00 uur op het Kerkplein. Er kwam een jongen op hem af met een mes. Onder dreiging van dat mes nam deze jongen hem zijn mobieltje af. De dader ging er op een fiets vandoor in de richting van de Gravenallee, via de Herengracht. Hij heeft het volgende signalement: licht getinte huidskleur; 16/17 jaar oud; ongeveer 1.65 m lang. Hij droeg een wit petje, lichtbruine leren jas. Hij had een zwart sikje en sprak gebrekkig Nederlands. (bps: 04-059311)

Brandstichting in leegstaande woning

Bij een brand in leegstaande woning loopt naastgelegen pand waterschade op

Almelo

Op donderdag 13 mei omstreeks 23.16 uur komt er een brandmelding binnen. De bovenwoning van een onbewoonde pand aan de Wibautstraat staat in brand, de vlammen komen uit het dak. De naastgelegen woning is nog wel bewoond en loopt ten gevolge van het bluswerk veel waterschade op. De politie vermoedt brandstichting en stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-059392)


---- --